Autor: kinnisvarauudised.ee • 1. veebruar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sel aastal pääseb elektrinäidu teatamisest

Foto: Maris Ojasuu
Möödunud aasta detsembris sai võrguettevõte Elektrilevi rohkem kui kahe kolmandiku ehk 422 330 majapidamise elektriarvesti näidud kauglugemise teel. Kokku on 2015. aasta lõpu seisuga paigaldatud üle 520 000 kaugloetava arvesti. Kõik arvestid viiakse kauglugemisele käesoleva aasta lõpuks.

Möödunud aastal viidi kauglugemisele ligi 202 000 majapidamist, mis on ligi kolmandik kogu projekti käigus paigaldatud arvestitest. 2016 aasta suve lõpuks loodetakse paigaldada veel viimased 103 000 kaugloetavat elektriarvestit ja viimane kolmandik arvestitest kauglugemisele üle viia.

Elektrilevi kauglugemise programmi juhi Mait Rahi sõnul vahetatakse keskmiselt 3000-4000 arvestit nädalas.

Erinevalt senistest arvestitest tuleb kaugloetav arvesti hoida pidevalt elektrivõrgus, sest nii teab võrguettevõtja, et arvesti on töökorras ja edastab infot tarbitud elektrikoguste kohta. Kohtades, kus igapäevast tarbimist ei toimu, näiteks suvilad, saab elektri välja lülitada arvestil asuvast lülitist. Nii suletakse vool tarbimiskohas, aga arvesti ise jääb vooluvõrguga ühendatuks.

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474