Autor: kinnisvarauudised.ee • 1. veebruar 2016

Sel aastal pääseb elektrinäidu teatamisest

Autor: Maris Ojasuu

Möödunud aasta detsembris sai võrguettevõte Elektrilevi rohkem kui kahe kolmandiku ehk 422 330 majapidamise elektriarvesti näidud kauglugemise teel. Kokku on 2015. aasta lõpu seisuga paigaldatud üle 520 000 kaugloetava arvesti. Kõik arvestid viiakse kauglugemisele käesoleva aasta lõpuks.

Möödunud aastal viidi kauglugemisele ligi 202 000 majapidamist, mis on ligi kolmandik kogu projekti käigus paigaldatud arvestitest. 2016 aasta suve lõpuks loodetakse paigaldada veel viimased 103 000 kaugloetavat elektriarvestit ja viimane kolmandik arvestitest kauglugemisele üle viia.

Elektrilevi kauglugemise programmi juhi Mait Rahi sõnul vahetatakse keskmiselt 3000-4000 arvestit nädalas.

Erinevalt senistest arvestitest tuleb kaugloetav arvesti hoida pidevalt elektrivõrgus, sest nii teab võrguettevõtja, et arvesti on töökorras ja edastab infot tarbitud elektrikoguste kohta. Kohtades, kus igapäevast tarbimist ei toimu, näiteks suvilad, saab elektri välja lülitada arvestil asuvast lülitist. Nii suletakse vool tarbimiskohas, aga arvesti ise jääb vooluvõrguga ühendatuks.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Liina LeitenEhitusväljaannete juhtTel: 51 84 004
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806