23. märts 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinn võtab linnahalli uuesti ette

Linnahall
Foto: Andres Haabu
Tallinna linnavalitsus algatab tänasel istungil linnahalli ja selle lähiala detailplaneeringu koostamise, mille eesmärk on luu aeeldused linnahalli rekonstrueerimiseks ja naaberkinnistute arendamiseks.

„Detailplaneeringu koostamise eesmärk on luua eeldused Tallinna linnahalli rekonstrueerimiseks ning naaberkinnistutele äri- ja ühiskondlike hoonete ehitamiseks,“ ütles linnapea ülesannetes abilinnapea Taavi Aas.

„Tallinna linnahalli uuesti kasutusele võtuks on välja töötatud uus kontseptsioon ning piirkonna linnaehituslik olukord on vahepealsete aastatega kõvasti muutunud,“ tõdes Aas. „Seetõttu on otstarbekas töötada sellele alale välja uus, erinevate huvigruppide huve tasakaalustav, ajakohane ning linnaruumiliselt sobiv lahendus.“ Aas rõhutas, et Linnahall kui arhitektuurimälestis tuleb kindlasti säilitada.

Detailplaneeringualale moodustatakse äri- ja ühiskondlike ehitiste maa sihtotstarbega krundid, millele kavandatakse kuni kuue maapealse ja kahe maa-aluse korrusega hooned. Planeeritava maa-ala suurus on 11,5 ha.

Planeering näeb ette multifunktsionaalse keskuseala väljaarendamise, mitmekesistades maakasutuse funktsioone ning kavandades alale erineva kasutusotstarbega äri- ja ühiskondlikke hooneid. Detailplaneeringu koostamisel arvestatakse, et planeeringualale pääseks väga mugavalt kergliiklejad, nähakse ette rannapromenaad, kavandatakse kergliiklusteede ühendus linnakeskusega ning säilitatakse jalakäijate liikumissuunad ka linnahalli katusel.

„Planeeringulahenduse olulisteks märksõnadeks on keskkonnasäästlikkus ning energiatõhusad lahendused,“ rõhutas Aas.

Detailplaneeringu koostamise algatamisettepaneku tegi ning taotluse juurde lisatud lahendusettepaneku ja illustreeriva materjali koostas Tallinna Linnaplaneerimise Amet.

Tallinna Linnaplaneerimise Amet, Tallinna Kesklinna Valitsus ja Põhja-Tallinna Valitsus korraldavad pärast koostamise algatamist detailplaneeringu lähteseisukohtade ja eskiislahenduse avaliku väljapaneku ja arutelu.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474