11 mai 2016

KV.EE: Rae valla maade eest küsitakse 22% enam

Rae valla maade eest küsitakse viiendiku võtta enam kui aasta tagasi.  Foto: Wikipedia

Portaali KV.EE andmetel pakuti aprilli kuus Harjumaal müügiks 2368 maatükki. See on 1% enam kui aasta tagasi. Harjumaa maade müügipakkumiste keskmine hind oli aastatagusel tasemel ehk 46 eurot ruutmeetri eest.

Aprillikuisest Harjumaa 2368 maatüki müügipakkumisest 378 asuvad Tallinnas. Tallinna maade müügipakkumiste arv vähenes aastataguse ajaga võrreldes 13%. See viis pakkumishinnad 21-protsendilisse tõusu. Tallinna maamüüjad küsisid aprillis ruutmeetri eest keskmiselt hinda 158  eurot.

Suuruselt suurima maatükkide müügipakkumiste arvuga piirkond on Harku vald, kus portaali KV.EE andmetel pakuti aprillis müügiks keskmiselt 393 maatükki keskmise hinnaga 23 eurot ruutmeetri kohta. Eelmise aastaga kõrvutades vähenesid need näitajad vastavalt 1 ja 4 protsenti.

Harku valla ja Tallinna linna järel on suuruselt kolmas maade turu piirkond Rae vald. Rae vallas pakuti aprillis müügiks 253 maatükki ehk aastatagusest 6% vähem. Rae maatükkide ruutmeetrihind kerkisid 36 eurole ehk aastatagusega võrreldes 22%.

Jaga lugu:
KINNISVARA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kinnisvarauudised igal nädalal enda postkasti.

Kinnisvara.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhituse ja kinnisvara konverentside korraldajaTel: 58 552 554
Kristi Kool
Kristi KoolKinnisvarauudised.ee toimetajaTel: 53 003 098
Rivo Habakuk
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806