11. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

KV.EE: Rae valla maade eest küsitakse 22% enam

Rae valla maade eest küsitakse viiendiku võtta enam kui aasta tagasi.
Autor: Wikipedia
Portaali KV.EE andmetel pakuti aprilli kuus Harjumaal müügiks 2368 maatükki. See on 1% enam kui aasta tagasi. Harjumaa maade müügipakkumiste keskmine hind oli aastatagusel tasemel ehk 46 eurot ruutmeetri eest.

Aprillikuisest Harjumaa 2368 maatüki müügipakkumisest 378 asuvad Tallinnas. Tallinna maade müügipakkumiste arv vähenes aastataguse ajaga võrreldes 13%. See viis pakkumishinnad 21-protsendilisse tõusu. Tallinna maamüüjad küsisid aprillis ruutmeetri eest keskmiselt hinda 158  eurot.

Suuruselt suurima maatükkide müügipakkumiste arvuga piirkond on Harku vald, kus portaali KV.EE andmetel pakuti aprillis müügiks keskmiselt 393 maatükki keskmise hinnaga 23 eurot ruutmeetri kohta. Eelmise aastaga kõrvutades vähenesid need näitajad vastavalt 1 ja 4 protsenti.

Harku valla ja Tallinna linna järel on suuruselt kolmas maade turu piirkond Rae vald. Rae vallas pakuti aprillis müügiks 253 maatükki ehk aastatagusest 6% vähem. Rae maatükkide ruutmeetrihind kerkisid 36 eurole ehk aastatagusega võrreldes 22%.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474