Autor: kinnisvarauudised.ee • 12. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arco Vara kavatseb Sofias teenida 7 miljonit eurot

Tarmo Sild
Autor: Eiko Kink
Arco Vara AS omandas Bulgaaria äriühingu Sofia Parkside EOOD, millele kuuluvad krundid Sofias Iztok’i linnaosas kogupinnaga 2470 m2. Ettevõte kavatseb sinna rajada kolm korterelamut müüdava kogupindalaga ca 7700 ruutmeetrit., millelt kavatseb teenida seitse miljionit eurot.

Järgneb Arco Vara juhatuse esimehe Tarmo Sild'i kommentaar. 

„Arco Vara lähema kahe aasta eesmärk on kahekordistada oma tegevusmahtu, saades juhtivaks elukondlikuks kinnisvaraarendajaks ning teenustelt kõige inimesekesksemaks kinnisvarabürooks.  Meie aastatulu peab ületama 20 miljonit eurot, puhaskasum kaks miljonit eurot ning meie teenuseid tarbiv kliendibaas peaks ületama 100,000 inimest. Meie tooted peavad olema kõrge kvaliteediga, eristuvad ning eeskujuks, mille järgi tarbijad teevad oma valikuid.

Sofia Parkside EOOD 100% aktsiate omandamisega astusime enda kasvamisel olulise sammu. Omandatud krundile rajatavad korterid on hea asukohaga, sealhulgas metrooühendusega, ning pool arendusest piirneb pargiga. Oleme viimased kümme kuud krunti arendanud, sellesse seejuures oluliselt omakapitali investeerimata. Läbiviidud arhitektuurikonkursi võitnud rahvusvahelise arhitektuuribüroo Stephan George International kontseptsioon on originaalne, kuid arvestab seejuures õppetundidega, mille oleme saanud Manastriski Livadis, sh lihtsate aga efektiivsete konstruktiivsete lahendustega, ruumikasutuse optimeerimisega, keskkonnaga, jätkusuutlikkusega. Teises kvartalis lõpetame detailplaneeringuga. Kolmandas kvartalis lõpetame projekteerimistööd ja saame ehitusloa. Ehitustööd ja eelmüük algavad neljandas kvartalis.

Arvestades meie Sofia meeskonna senist suurepärast arendustööd Manastirski Livadi projektis ning Sofia kui linna kasvu ja Bulgaaria majanduse kontsentreerumist suurlinnadesse, on meil kõik eeldused oodata projekti edu. Projekt koosneb kolmest korterelamust, müüdava kogupindalaga ca 7700 m2 ning oodatud tuluga üle 7 miljoni euro. Prognoos on konservatiivne, nagu ka meie senised prognoosid Manastirski Livadi projektis. Ma loodan tegelikult enamat“.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474