Autor: kinnisvarauudised.ee • 26. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Technopolis grupp laieneb Rootsi turule

Göteborg on Rootsi suuruselt teine linn ning seal elab julgelt üle poole miljoni elaniku.
Autor: internet
Ettevõte ostis Göteborgis linnaku, mis saab nimeks Technopolis Gårda. Leping hõlmab 34 300 ruutmeetrit, ostuhind on 126,6 miljonit eurot.

Technopolis grupi, kuhu kuulub ka Ülemiste City arendaja aktsiaselts Technopolis Ülemiste, tegevjuht Keith Silverangi sõnul avab ost ettevõttele uusi võimalusi Rootsi turul. „Oleme pikka aega otsinud sobivat linnakut Rootsis ja oleme viimaks jõudnud sihile. Technopolis grupil on väga selge kasvustrateegia ja järgime rangeid kriteeriume ostmisel. Gårda linnak Göteborgis on suurepärane täiendus Technopolise olemasolevale 20 linnakust koosnevale võrgustikule,“ ütles Keith Silverang.

„Oleme eksportinud Technopolise kliendikeskse büroopinna- ja teeninduskontseptsiooni peale Soome edukalt juba nelja riiki. Nüüd on meil esmakordselt võimalus katsetada oma kontseptsiooni Rootsi arenenud turul. Olen kindel, et saavutame ka seal edu.“

Ostetud linnak asub Gårda linnaosas Göteborgi kesklinnas. Piirkond on linna kõige kiiremini kasvav büroode koondumiskoht, kus vabade büroopindade saadavus on alla nelja protsendi. „Göteborg on jõuliselt kasvav Helsingi suurune linn. Leidsime suurepärase linnaku vaid 15-minutilise jalutuskäigu kaugusel pearaudteejaamast, ka paljudele spordi- ja muusikafännidele tuntud Ullevi staadioni vastast. Asukoht ja laienemisvõimalused pakuvad palju valikuvariante linnaku edasiarendamiseks,“ ütles Technopolise rahvusvahelise kasvu eest vastutav juht Karita Huotari.

Technopolis Grupi, kuhu kuulub ka Ülemiste City arendaja aktsiaselts Technopolis Ülemiste jaoks on oluline olla kliendile lähedal ja ettevõte alustab värbamist Rootsis. Linnaku klientide hulka kuuluvad Telia, Fujitsu ja GoExcellent.

„Jätkame laienemist nii Rootsis kui ka oma muudel sihtturgudel Põhjamaades ja Baltikumis, kui leiame oma investeerimiskriteeriumidele vastavaid linnakuid. Antud ost toetab meie strateegiaperioodi 2015–2020 10%-list müügi puhaskäibe aastakasvu eesmärki,“ ütles Technopolise investeerimisjuht Otso Halsti.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474