Autor: kinnisvarauudised.ee • 1. juuni 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kindlustustarkvaraettevõte Insly kaasas investoritelt ligi miljon eurot

Insly juht ja asutaja Risto Rossar
Foto: Eiko Kink
Poolteist aastat tagasi IIZI Kindlustusmaaklerist eraldunud rahvusvaheline kindlustustarkvara arendav ettevõte Insly kaasas Eestist, Suurbritanniast, Saksamaalt, Šveitsist ja USAst pärit investoritelt esimese rahastusringiga 950 000 eurot.

Insly tegemistest ja jagamismajandusest kindlustuses tuleb juttu ka 15. septembril Original Sokos Hotel Virus toimuval Kindlustuskonverentsil.

Tegemist on valdkonna spetsialistidele praktiliselt ainsa kohtumispaiga, kus üksikküsimustele vastamise kõrval on fookuses  valdkonna üldpilt ja visioonid ning kus  muu hulgas Eesti Kindlustusettevõtete Liidu liikmete mitmekülgsed ettekanded tagavad asjakohase ja kasuliku programmi.

Konverentsi täpsem programm ja osalemise detailid avalikustatakse lähiajal, kiirematel soovijatel võimalik [email protected] aadressil kirjutades tagada omale võimalikult soodne sissepääs.

Rahastusringis osalenud investorite seas on nii IIZI asutajad ja aktsionärid Ando Kivilaid, Kalev Tanner, Marko Veerberk ja Tõnis Vilu kui ka uued investorid nagu näiteks Heikki Källu, Lauri Isotamm, Rain Tamm ja Indrek Kasela, kellest mitmed on Eesti Äriinglite Assotsiatsiooni (ESTBAN) liikmed. Välisinvestoritest osalesid teiste hulgas Gerd Weissenboeck Suurbritanniast, Clemens Dietrich Saksamaalt ja Peter Schmid Šveitsist.

Insly müüb pilvepõhist tarkvara kindlustusmaakleritele ja on lühikese tegutsemisaja jooksul leidnud kliente juba enam kui kahekümnest erinevast riigist. "Kõige suuremaks saavutuseks peame läbimurret Londoni kindlustusturule. Meie müügimeeskond on suutnud Eestist müüa tarkvara maailma kõige konservatiivsematele klientidele – Londoni kindlustusmaakleritele. Nad käivad ikka ümber Lloyds'i hoone paberipakkidega ja teevad äri ainult usalduse baasilt, aga nüüd on üsna mitmed neist otsustanud kõik oma andmed ja äriprotsessid anda Eestis asuva idufirma kätte. See on väga suur saavutus meie müügimeeskonnale ja loomulikult tunnustus toote välja arendajatele," võttis Insly viimase aja saavutused kokku ettevõtte juht ja asutaja Risto Rossar.

Rossari sõnul kasutab ettevõtte saadud investeeringut peamiselt tootearenduse meeskonna tugevdamiseks ning uute turgude kaardistamiseks, et valmistada end ette oluliseks kasvuks lähiaastatel. ”Meie arengu peamiseks piduriks on täna tööjõu kättesaadavus. Võtaks homme kohe 15 php-arendajat tööle, aga kuna ei ole võtta, siis väga raske südamega kaalume juba IT-arenduse üksuse osaliselt Eestist välja viimist,” märkis ta.

Insly Tallinna, Londoni ja Poola kontorites töötab täna kokku 30 inimest ja ettevõtte 2015. aasta käive oli 870 000 ja selle aasta käibeks prognoosib ettevõte vähemalt 1,6 miljonit eurot.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474