Autor: kinnisvarauudised.ee • 8. juuni 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti arhitektid projekteerisid matkamaja Oslo kuningaaeda

Foto: KOKO arhitektid
KOKO arhitektide projekteeritud kaasaegne matkamaja on osa Stavanger Turistforeningi rajatavast uuest sihtpunktist Stavangeri lähedal mägedes, mis avatakse käesoleva aasta augustis.

Norra kuningas Harald V ja DNT (Den Norske Turistforening – Norra matkaühing) auliige kuninganna Sonja esitlevad oma 25 valitsemisaasta täitumise puhul kuningaaias ühte Norra traditsioonilist ja ühte nüüdisaegset matkamaja. Matkamine on südamelähedane paljudele norralastele ja nii ka kuninglikule perekonnale. KOKO arhitektide uudse lahendusega Nye Skåpet ja traditsioonilise matkamajaga saab tutvuda Oslo kuningaaias alates 13. juunist kuni 30. septembrini.

Kuningaaias eksponeeritav KOKO arhitektide moodne matkamaja on osa Stavanger Turistforeningi rajatavast uuest sihtpunktist Stavangeri lähedal mägedes, mis avatakse 21. augustil 2016. Ehituses olev mägimajakeste kompleks asub inimasustuseta mäestikus väikse mägijärve kaldal ja sinna jõudmiseks tuleb esmalt ette võtta pooleteisetunnine matk. Hooned rajatakse matkajate ja turistide seas populaarsesse piirkonda Lysefjordi ja Pulpit Rocki lähedusse. Matkakompleksi kuuluvad üks põhihoone, viis väiksemat majutusmajakest (sarnaselt Oslo kuningaaias esitletavale), saunamaja ja üks abihoone. 

Andrus Kõresaar KOKO arhitektidest ütleb: „Turistforening on jagamismajanduse hea näide, mis on toiminud juba ligi 150 aastat ja nüüd teostatakse matkakompleksi kontseptsioon, mis on ühtaegu põnev nii tellijale kui meile endile!"

 

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474