4. juuli 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Brexit raputab Suurbritannia turgu

United Overseas Bank teatas, et ei väljasta klientidele laene Londonisse kinnisvara soetamiseks.
Foto: Emirates
Viimase nädala jooksul sai tõsise löögi Suurbritannia kinnisvaraturg, sest välismaised pangad ei soovi enam klientidele laene anda ning investorid on katkestanud mitmeid lepinguid.

Samal ajal püüavad mitmed välismaalased võimalikult palju kasu lõigata naela nõrgenemisest ning praegu kinnisvara osta, vahendab Äripäev Reutersit. Londoni kinnisvaraturg on välismaistele investoritele olnud pikka aega atraktiivne ning see on kiirelt tõstnud ka kinnisvara hindasid.

Singapuris asuv United Overseas Bank näiteks teatas, et ei väljasta klientidele laene Londonisse kinnisvara soetamiseks. Ka mitu teist Aasia panka on võtnud vastu sama otsuse, viidates võimalikele investeerimisriskidele Suurbritannias.

Õigusbüroo Irwin Mitchell LLP kinnisvaraosakonna juht Paul Firth teatas, et Suurbritannias on katkenud mitmed kinnisvaratehingud. “Kõik ootavad praegu uut normaalsust,” kirjeldas ta.

Firth selgitas, et tema andmeil on Suurbritannias edasi lükkunud näiteks ühe piirkondliku suure kaubanduskeskuse ost, aga ka ühe Prantsusmaa luksuskaupu tootva ettevõtte plaan avada Londonis kauplus. Ta lisas, et ühtlasi on ootele pandud veel mitu suurt, üle 30 miljoni naela väärt investeerimistehingut. Tehingutes olla osalised nii Suurbritannia kui välisinvestorid.

Inglismaa panga juht Mark Carney teatas möödunud nädalal, et Suurbritannia vajab majanduslikke stiimuleid ning et elamukinnisvara turul on tehingute aktiivsus märkimisväärselt langenud.

Autor: Pille Ivask, Äripäeva kaasautor

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474