Tõnu Toompark • 30 august 2016
Jaga lugu:

Statistika: hapusid eluasemelaene jääb vähemaks

City Residence uusarendus.  Foto: Raul Mee

Kinnisvaraturg on aktiivne, tehingute arv püsib kõrge. Kõrge tehingute arvuga käib kaasas järjest kasvav eluasemelaenude käive ja suurenev laenujääk. Vaatamata suurenenud laenude väljastamise mahule, on laenude kahjusus järjest vähenemas.

Üle 60 päeva viivituses olevate eluasemelaenude jääk on alates 2011. aastast järjest vähenemas. Kui 2011 I kvartalis oli üle 60 päeva viivituses olevate eluasemelaenude maht 237 miljonit eurot, on see 2016 II kvartaliks oli see vähenenud 41 miljonile eurole, mis tähendab, et 60-päevases viivituses on suurusjärgus tuhatkond eluasemelaenu.

Olukorras, kus laenujääk kasvab ja halbade laenude summa väheneb väheneb laenuportfelli suhteline kahjusus. 2011 alguses oli üle 60 päeva viivituses 4% eluasemelaenude potrfellist. 2016 II kvartaliks oli kahjusus vähenenud 0,6% peale.

Tähtajaks tasumata eluasemelaenud, mln €

Kodumajapidamiste tähtajaks tasumata laenud, %

Tähtajaks tasumata eluasemelaenud, %

Jaga lugu:
KINNISVARA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kinnisvarauudised igal nädalal enda postkasti.

Kinnisvara.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva.kiisler@aripaev.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhituse ja kinnisvara konverentside korraldajaTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Kristi Kool
Kristi KoolKinnisvarauudised.ee toimetajaTel: 53 003 098kristi.kool@aripaev.ee
Rivo Habakuk
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806rivo.habakuk@aripaev.ee