Autor: Tõnu Toompark • 13. september 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Statistika: eluruumide ehituslubade väljastamises buumijärgne rekord

Aastataguse ajaga võrreldes kasvas eluruumide ehituslubade arv 6%.
Autor: Maris Ojasuu
Käesoleva aasta teises kvartalis sai statistikaameti andmetel ehitusloa 1817 eluruumi pindalaga 166 700 m². Aastataguse ajaga võrreldes kasvas eluruumide ehituslubade arv 6%, kuid pindala vähenes 1% võrra.

Tänavune teise kvartali väljastatud ehituslubade arv on buumijärgse aja rekord. Viimati väljastati tänavusest rohkem ehituslubasid 2008. aasta teises kvartalis. Toona oli kinnisvaraturg juba kriisis ja seetõttu paljud ehitusload - erinevalt tänavu väljastatutest - töösse ei läinud.

Olukorras, kus elamispindade turg on aktiivne ja nõudlus on turul ehk tehinguid tehakse palju, on alust oodata jätkuvat kõrget ehituslubade väljastamise taset. Iseasi on, kui kauaks sellist nõudlust jätkub, mis praktiliselt kõik müükipakutava üsna kiiresti ära ostab.

Ehitusloa saanud eluruumide arv (tk) ja pind (1000m²)

Ehitusloa saanud keskmine eluruumi pind, m²

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474