Autor: kinnisvarauudised.ee • 14. september 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Energiatõhusad Kalev ja Linda said nurgakivi

Hetk tantsupeoks kujunenud nurgakivitseremoonialt.
Foto: Aron Urb
Käesoleval nädalal jõudsid nurgakivini Kalevi keskstaadioni kõrvale kerkivad korterelamud Kalev ja Linda, millel head energiatõhususe näidajad – Kalevil on energiaklass B ja Linda energiaklass on koguni A.

Staadioni majade näol kerkivad legendaarse tantsustaadioni kõrvale kaks eriilmelist korterelamut kokku 73 korteri ja 9 äripinnaga. Arendaja Stadium Real Estate alustas koostöös Hausers Ehitus OÜ-ga Tallinna kesklinnas aadressile Staadioni 1/Võistluse 1 kahe energiasäästliku kortermaja ehitust käesoleva aasta kevadel.

Staadioni Majadesse on planeeritud nii suuri perekortereid kui väiksemaid kahetoalisi kortereid. Kõikides korterites on suured põrandani ulatuvad aknad, mis loova siseruumidesse avarust ja valgust.

Staadioni Majades on arhitektuursete lahenduste kõrval pööratud palju tähelepanu korterite energiatõhususele ja kasutusmugavusele. Kõik korterid on varustatud ökonoomse vesipõrandaküttega ning sobiva õhuvatuse tagab igal korteril individuaalne soojustagastusega ventilatsiooniseade. Korterite puitraamidel akendel on kolmekordne klaaspaket, millest sisemine on selektiivklaas. Kasutusmugavusi lisavad kaugloetavad veearvestid ning elektriarvestite koondamine eraldi tehnoruumi. Eelneva ja ka muude lahenduste tulemusena kuulub Linda maja ühena vähestest uutest kortermajadest A-energiaklassi, Kalevi maja energiaklassiks saab B.

Tantsupeaks kujunenud tseremoonia

„Me ikka rõhutame, et sinna ei tule mitte korterid, vaid üle 70 kodu,“ ütles Staadioni Majade projektijuht Martin Ellervee. "Tänaseks on üle poole kodudest juba omaniku leidnud,“ lisas ta.

Eilse tantsupeoks kujunenud nurgakivi paneku tseremoonia juhatasid Märt Agu juhendamisel sisse tantsurühmad Uppsar ja Hiired Tuules, kes ehitusmeesteks riietatuna etendasid Kalevi ja Linda kokkusaamise lugu kaasaegses võtmes. Ajakapsli, millesse traditsioonide kohaselt peideti hoonete joonised, süsi, allikavesi, pihlakaoksad, ajalehed ja mündid, tõi kohale kraana. Hoone projektile andis õnnistuse EELK Jaani koguduse õpetaja Jaan Tammsalu.

Kalevi ja Linda majade suletud netopind saab kokku olema 9133,5 m2 ja maht 37 888m3.

Staadioni Majade arhitektuurse lahenduse on loonud SALTO AB arhitektid Maarja Kask ja Ralf Lõoke, konstruktsioonide projekti autoriks on Sirkel & Mall, ehituse peatöövõtjaks on Hausers Grupp, ehitustöid juhivad Klaus Treimann, Siim Toots ja Aleksander Štšerbakov. Ehitusjärelevalvet teostab Ehitusekspertiisibüroost Teet Sepaste.

 

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474