31. oktoober 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

1Partner: klient otsib väikest valmis ladu

Foto: 1Partner
Väiksemate lao- ja tootmispindade nõudlus on praegu suur, kuid kliendid otsivad eelkõige valmis üüripindu ega ole nõus väga pikalt ootama, rääkis 1Partner arendusjuht Sven Olev.

Kõige rohkem otsitakse praegu 200–500 ruutmeetriseid üüripindu, millest vaadatakse ning kaalutakse neid ruume, mille üür jääb vahemikku 4-6 eurot ruutmeeter. Väiksemate lao- ja tootmisruumide puhul on kõige populaarsemad piirkonnad Mustamäe, Õismäe ja lennujaama ümbruskond.

Väikeste pindade puhul soovib klient näha valmis hoonet, selgitas Olev Kinnisvarauudistele. Siis otsustatakse kiiresti, võibolla isegi nädalatega. Suurte tootmishoonete puhul võtab otsimine ja lepingu sõlmimise protsess aega rohkem, isegi üle aasta.

Väiksemaid lao- ja tootmispindu otsivad eelkõige kohalikud ettevõtted. Suuremate pindade huvilised on enamasti välisfirmad. Aktiivsete otsijate seas on enim metalli-, elektri- ja majatööstusega tegelevaid ettevõtteid.

Harju Elekter hakkas äsja Allika tööstuspargis ehitama HE tootmis- ja laohotelli, kus vabale turule tulevad üüripinnad algavad 400 ruutmeetrist. Laohotell valmib 2017. aasta kevadel. Samas on Tallinnas ja Harjumaal juba turule tulnud või tulemas mitmeid teisigi väikesi stock-office tüüpi üüripindu.

 

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474