1. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arco Vara müüs osaluse Läti tütarettevõttes

Fragment Arco Vara reklaamist facebookis, kus lubatakse kinnisvara kiirelt hinnata.
Foto: Egon Enula, kutseline hindaja, Arco Vara Tall
Arco Vara müüs 70%-lise osaluse Läti tütarettevõttes SIA Arco Real Estate kohalikule juhile Aigars Smitsile ja otsib uut koostööpartnerit.

Läti tütarfirma ei omanud börsiteate kohaselt olulist mõju Arco Vara grupi finantstulemustele ega suuraktsionär otsustavat mõju tütarettevõttele.

SIA Arco Real Estate jätkab tavapärast äritegevust uue kaubamärgi all. Ettevõtte juhtkonnas ja struktuuris muudatusi ei tehta, kõik olemasolevad lepingud kolmandate isikutega jäävad kehtima. Kaubamärgi vahetus toimub 180 päeva jooksul.

"Kuigi mõistame Läti kinnisvara turu kriisijärgset ja samuti hetkeolukorda, ei ühtinud emaettevõtte vaated maakler- ja hindamisteenuse osutamisele Läti juhtkonna ja väikeaktsionäride omadega," kommenteeris Arco Vara ASi juht Tarmo Sild. "Arco Vara grupp jätkab kinnisvaraäriga Lätis Arco Real Estate kaubamärgi all ja on avatud uutele väljakutsetele."

Sild märkis, et viimase viie aasta jooksul tõi SIA Arco Real Estate grupile keskmiselt 5% tulu, aga emafirma aktsionärid sellelt kasumit ei teeninud.

SIA Arco Real Estate juht Aigars Smits kommenteeris, et tema juhitud ettevõte on Läti kinnisvaraturul olnud peaaegu kakskümmend aastat, mille jooksul on omandatud usaldusväärne ja professionaalne maine.

"Oluline osa meie töötajatest on olnud firmas enam kui kümme aastat ja võtmeisikud alates firma asutamisest aastal 1997," sõnas Smits lisades, et ettevõtte juhtkonna poolne väljaost oli loogiline lahendus firma tulevikku silmas pidades.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474