7. detsember 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Küberneetika maja sai uue hingamise

Fragment täielikult rekonstrueeritud Küberneetika majast
Foto: Tehnopol
Tehnopol lõpetas novembris teadusajaloost pungil Küberneerika maja rekonstrueerimise, mis on koduks innovaatilistele tehnoloogiaettevõtetele.

„Et tegu on ajalooliselt tähtsa hoonega, püüdsime säilitada hoone rekonstrueerimisel nii palju kui võimalik, kuid tõele au andes vajas see (Küberneetika maja – toim) kapitaalset uuenduskuuri,” kommenteeris Tallinna Teaduspark Tehnopoli juhataja Jaak Raie kõigi mugavustega kaasaegse ärihoone valmimist.

“Siin tegustevad juba kümned alustavad ja kasvavad kõrgemat lisandväärtust pakkuvad tehnoloogiaettevõtted ning ruumi on veel ka uutele tegijatele,“ rääkis Tehnopoli arendus- ja kinnisvarajuht Tarmo Loog.

Küberneetika maja pikaajalisteks üürnikeks on teiste seas rahvusvaheliselt tuntud ettevõtted Skype Technologies, AS Cybernetica ja Ektaco. Tehnoloogiaettevõtetest üürnike koguarv ulatub aga ligi 200ni.

Lisaks büroopindadele leidub Küberneetika majas ka väiketootmis-ja laboripindu, tootmis- ja laopindadele pääseb ligi kaubaliftiga. Küberneetika maja on varustatud puhkenurkade, seminari -ja koosolekuruumide ning kohvikuga. Hoonete katused on projekteeritud selliselt, et neid oleks võimalik tulevikus kasutada tuule -või päikeseenergia püüdmiseks.

Viimati valminud majaosas ootab 57 erineva otstarbe ja suurusega äripinnast üürnikku veel 18 ruumi, mille ruutmeetrihind jääb 3,9 ja 10,5 euro vahele.

Lähiaastatel tehakse Tehnopoli linnaku õuealast kaasaegne ja energiat säästev keskkond, kuhu tulevad näiteks elektri ja internetiga varustatud puhkealad. “See on oluline innovaatiliste tehnoloogiaettevõtete, teadlaste ja üliõpilaste hea sünergia ning tulemuslik koostöö tekkeks,“ selgitas Loog.

Aastatel 2013-2014 renoveeriti täielikult Küberneetika maja esimene korpus. 2015-2016 investeeriti 4,5 miljonit eurot ülejäänud korpuste renoveerimisse ja linnaku üldilme parendamisse. Ehitati välja linnakut läbiv promenaad, tehti ümberkorraldusi parklaaladel ning sellega kaasnevaid heakorratöid.

Tehnopol asutati 2003 Eesti Vabariigi, Tallinna Linna ja Tallinna Tehnikaülikooli poolt.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474