13. detsember 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Seminar: seaduse- muudatused ehitus- ja kinnisvarasektoris

Foto: Äripäev
Algas soodushinnaga registreerimine 26. jaanuaril Bliss konverentsikeskuses toimuvale Äripäeva seminarile “Ehitussektori 2017. aasta seadusemuudatused”.

Räägime ehitusseadustiku ja planeerimisseaduse muudatustest, riigihangete muutumisest ning lepinguläbirääkimistest ja sellest, millisel moel peaksid 2017. aasta seadusemuudatused avalduma lepingutes. Osaledes saate hea ülevaate ehituse ja kinnisvarasektori seadusemuudatustest, kuulete teiste ettevõtete kogemustest ja praktilisi nõuandeid. Ühtlasi on teil võimalik arutleda teemal, kuidas muutis 2015. aasta ehitusseaduse muudatus ehitaja tööd.sti ehitusjärelevalvele tulevikus.

Seminarile saad kuni 16. detsembrini registreeruda soodushinnaga (149 € + km) siit.

 

Seminari kava

Ehitusseadustiku ja planeerimisseaduse 2016. aastal jõustunud ja 2017. aastal jõustuvad muudatused

Tuulikki Laesson, Laesson & partnerid OÜ jurist

On oodata muudatusi müranõuetes. Telekommunikatsioonivalmidus on edaspidi kohustuslik. Tark kinnisvaraarendaja, ehitaja ja vahendaja arvestab sellega, kuidas riigikohus selgitas pahauskset ehitustegevust ja on viimasel ajal lahendatud üldplaneeringu ning maa sihtotstarbe muutmise küsimusi.

Uus riigihangete seadus. Millised on olulisemad muudatused ehitajale?

Marko Mehilane, Advokaadibüroo Entsik & Partnerid vandeadvokaat ja partner

Tutvustame muudatusi ehitustööde hangetes, milliseid hankemenetluse liike ja millal kasutada saab ning tohib, võrdleme eelmist ja praegust riigihangete seadust.

Lepingud. Lepingute koostamised, lepinguläbirääkimised. Muudatused lepingute koostamisel

Siret Siilbek, Advokaadibüroo ALTERNA vandeadvokaat ja partner

Koostöölepingute muutmine uuele seadusele vastavaks ja nõuanded lepinguläbirääkimisteks.

Ettevõtjate vestlusring. Kas 2015 aastal muutunud ehitusseadus on teinud ehitajatel elu lihtsamaks, keerulisemaks või hoopis kallimaks?

Pöördmaksustamine metalliäris muudab palju ka ehitussektoris

Tõnis Elling Leinonen Eesti, nõustamisüksuse juht

Rahandusministeerium tahab kehtestada pöördkäibemaksu rauale, terasele ning nende pooltoodetele, et võidelda maksupettustega metallsektoris. Räägime, kuidas mõjutab metalliäri pöörmaksustamine ehitussektorit, kus pöördmaksustamist hakatakse rakendama vee- ja gaasitorudele, lehtmetallile, ehitusarmatuurile ja teistele metallitoodetele.

Riiklik järelevalve seab ehitajale uusi nõudmisi

Kaur Kajak Tehnilise Järelevalve Amet, peadirektori asetäitja

Räägime, milliste väljakutsete ees seisavad riiklikud järelevalvajad ehitus- ja kinnisvarasektoris ning kuidas see erasektorit mõjutab. Anname ülevaate Euroopa ehitusjärelevalvesüsteemidest, nende eeskujust ja mõjust Eesti ehitusjärelevalvele tulevikus.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474