16. detsember 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Meedia kuulutas hanke üüripinnale

Maakri maja sai Postimehe toimetuse ja Eesti Meedia koduks üle 10 aasta tagasi.
Foto: Raul Mee, 2003
Juba üle 10 aasta Maakri majas tegutsev AS Eesti Meedia otsib avalikul üürikonkursil uut 6 500 ruutmeetrist büroopinda, mis asub Viru ringist 2 km raadiuses.

Eesti Meedia on Balti riikide suurim meediakontsern, mille tegevus hõlmab trüki- ja internetimeedia sisutootmist, televisiooni ja raadio tootmist, kuulutuseportaale ja trükiteenuse pakkumist, seisab hankekutses. Eesti Meedia tegutseb kolmes riigis ja kolmeteistkümnes linnas: Tallinnas, Tartus, Pärnus, Viljandis, Rakveres, Paides, Valgas, Riias, Vilniuses, Kaunases, Klaipėdas, Šiauliais ja Panevėžyses.

Kontserni kuuluvad AS Postimees Grupp, AS Trio LSL raadiogrupp, AS Kanal 2 telekanalid, uudisteagentuur BNS Group, trükikoda AS Kroonpress, kuulutuseportaale haldav Allepal OÜ. Viimane majandab Eesti üht suurimat kinnisvarakuulutuste portaali kv.ee.

Eesti Meedia soovib uuele üüripinnale mahutada ligikaudu 460 töökohta.

Otsitavale büroopinnale esitatakse mitmeid problemaatilisi lisatingimusi. Näiteks peab kogu üüripinnast olema 2000 ruutmeetrit 4-5 m kõrguse laega ning vajadusel peab saama laieneda 10% ulatuses. Vajalik parkimiskohtade arv jääb 150 ja 250 vahele. Lisaks peab olema välja pakkuda lahendus jalg- ning mootorrataste parkimisele. Hoonel peab olema ka kaks teineteisest sõltumatut kõrgetasemelist fiiberoptilist kaablit andmeside ühenduseks ning varugeneraator pideva elektriühenduse tagamiseks.

Eesti Meedia märgib, et pakkuja peab teostama hoone ruumilahenduse vastavalt tellija soovile ning see peaks toimuma täielikult pakkuja kulul, kaasa arvatud ruumide sisustamine mööbliga.

Tavapäraselt käivad asjad Eesti büroopindade üüriturul nii, et erilahendustesse panustavad oma raha ka üürilevõtjad. Milline osa jääb hoone omaniku ja milline üürilevõtja kanda, on läbirääkimiste küsimus.

Eesti Meedia üürikonkursi tähtaeg on 5. jaanuar 2017 ja ruumide üleandmise tähtaeg hankekutse järgi 1. oktoober 2018. Lahti seletatult tähendab see, et olemasoleva hoone kohandamiseks või uue hoone ehitamiseks on vähem kui aasta ja 10 kuud. Kuna aega on suhteliselt vähe, saab konkursil osaleda kas olemasoleva suure üüripinna või n-ö ehitusootel suurarendusega.

"Pakkumise võivad teha kõik, kellel on tegelik võimekus üüripinda pakkuda ja projekti teostada," täpsustas Eesti Meedia oma veebilehel avaldatud teates.

Kinnisvarauudised.ee andmetel on Eesti Meedia otsinud uut büroopinda juba pikemat aega, kuid ei ole esitatavatele tingimustele sobivat leidnud.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474