19. detsember 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Porto Franco arendja jätkab ehitamist

Porto Franco ehitus 2016. aasta alguses
Autor: Andras Kralla
Porto Franco kaubandus- ja bürookompleksi arendaja Porto Franco OÜ sai loa alustada maapealse osa väljaehitamist.

Tallinna linnaplaneerimise amet väljastas Porto Franco äri- ja vabaajakeskusele ehitusloa 16. detsembril. Senised ehitustööd Porto Franco arendusobjektil toimusid varasemalt väljastatud maa-aluse osa ehitusloa alusel.

“Teade ehitusloa väljastamisest tähendab, et saame pihta hakata Tallinna unikaalseima ettevõtlus- ja vabaajaveetmise keskkonna ehitustöödega,” kommenteeris Porto Franco OÜ juhatuse esimees Aldo Dapon pressiteate vahendusel.

“Järgmise aasta alguses jõuame lõpule ehitussüvendi rajamisega ning seejärel kandub ehitustööde fookus ärihoonete välja ehitamisele.” lubas Dapon.

Porto Franco arhitektuurse lahenduse autorid on arhitektid Mihkel Tüür ja Ott Kadarik arhitektuuribüroost Kadarik Tüür Arhitektid. Porto Franco ärilise kontseptsiooni töötas välja Londonis tegutsev rahvusvaheline arhitektuuribüroo Chapman Taylor.

Porto Franco arendusse investeeritakse 160 miljonit eurot ning ehitustöödega plaanitakse lõpule jõuda 2018. aasta lõpuks. Porto Franco kaubandus- ja toitlustuspindade maht on ca 35 000 m2, bürookeskuse maht ca 31 700 m2 ning maa-aluses autoparklas on 1250 parkimiskohta.

Algsete plaanide kohaselt oleks Porto Franco keskus pidanud valmima juba 2017. aasta lõpuks.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474