3. jaanuar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uusarendused veavad Haabersti hindu üles

Uue kortermaja ehitus Haaberstis aadressil Lahepea 7, kus hoone saavutas 2016 lõpus maksimumkõrguse.
Foto: Arco Vara FB leht
Rohked uusarendused ja uute koretrite poole kaldu olev ostjate süda veab üles ka Haabersti järelturu korterite hindu.

Center Kinnisvara juht Christian Ayrer rääkis möödunud kuul, et Haaberstist on kujunemas „Tallinna korterituru Škoda“, sest tehingute ja hindade aegrida näitab juba paar aastat järjest linnaosa tõusmist magalapiirkonnast hinnatud elukeskkonnaks. Nagu endise idabloki autotootjal, ei ole nõukogudeaegse Haabersti kaubamärk tema tugevaimaks küljeks ning võib tänini tekitada eelarvamusi, lisas ta.

Detsembris näitas kinnisvaraportaal City24, et Haaberstis oli müügis 441 korterit, neist enam kui pooled ehk 229 olid uued. Nõmmel oli täpselt sama lugu. Müüdi 256 korterit, 104 neist olid uued. Võrdluseks, näiteks Mustamäel oli samal ajal uusi kortereid napilt veerand, kõigest 464st 114 koretrit 464st, selgitas Ayrer Kinnisvarauudised.ee-le.

“Uued ja kvaliteetsed eluasemed mõjutavad tegelikult ka ümbritseva piirkonna kvaliteeti. Tüüpiline uue korteri ostja ehk tarbimisvõimelised ja lastega keskklassipered on peaaegu ideaalsed naabrid,” kommenteeris Ayrer. “Ülemäära ei pidutse ega märatse, hoolivad koduümbrusest ja turvalisusest, meelitavad piirkonda korralikud teenused ja kaubanduse, on heaperemehelikud ja ümbruse suhtes tähelepanelikud. Seetõttu piirkonna elukvaliteet tõuseb ja nii veab arvestatav hulk uusarendusi ülespoole ka kogu piirkonna, sealhulgas vanemate korterite hindu.”

Mullu novembris tehti Haabersti linnaosas korteritega 110 tehingut, mida on pea kaks korda rohkem kui aasta varem samal kuul. Detsembris oli Haaberstis 101 tehingut keskmise hinnaga 1 559 eurot ruutmeetri kohta. 2015. aasta detsembris sõlmiti samas 123 ostu-müügitehingut, kuid 5,3% madalama keskmise hinnaga, 1 480 euroga ruutmeetri kohta.

2016. aastal toimus Tallinnas Haabersti linnaosas 1036 ostu-müügitehingut eluruumidena registreeritud korteriomanditega. 2015. aastal oli tehinguid vaid 852, mis tähendab tehingute arvu 21%-list kasvu.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474