5. jaanuar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Astlanda ehitab uue kunstiakadeemia

Eesti Kunstiakadeemia uus maja
Foto: EKA koduleht
Muinsuskaitse all oleva Rauaniidi hoone ümberehitamine ja laiendamine aadressil Kotzebue 1/Põhja pst 7 maksab koos käibemaksuga 16,2 miljonit eurot. Ehitus algab kuu aja jooksul.

Tänavu 3. jaanuaril sõlmisid Eesti Kunstiakadeemia ja OÜ Astlanda Ehitus lepingu ülikooli uue hoone rekonstrueerimis- ja ehitustöödeks Tallinnas Kalamaja ja Vanalinna piiril. Astlanda Ehitus võitis ehitushanke, kuhu laekus möödunud aasta novembriks seitse pakkumust, mis kõik vastasid hanke tingimustele, teatas Eesti Kunstiakadeemia.

Astlanda pakkumine oli kõige odavam, täpsustas tellija Kinnisvarauudised.ee-le. Kolme esimese pakkumise hinnavahe oli ca 3%, kuid hanke kriteeriumiks oli odavaim hind. Astlandal oli odavaima hinna juures ka suuri kogemusi muinsuskaitsealaste hoonete rekonstrueerimisel. Praeguseks on hoone tühjendus- ja lammutustööd juba alanud ning lepingu järgselt peab ehitustegevus algama 28 päeva jooksul, arvestades 3. jaanuarist. Ehitamine kestab 15 kuud.

Eesti Kunstiakadeemia tulevases õppehoones saab olema ligikaudu 12 302 m2 ruutmeetrit suletud netopinda. Planeeritud ajakava kohaselt alustatakse uues hoones õppetööd 2018. aasta sügisel.

Endise suka- ja sokivabriku Suva hoonele nõukogude ajal lisandunud tiivad lähevad lammutamisele ja nende asemele ehitatakse uued osad. Arhitektuuriprojekti autorid on avaliku arhitektuurivõistluse võitnud Joel Kopli, Koit Ojaliiv, Juhan Rohtla ja Eik Hermann arhitektuuribüroost KUU Arhitektid.

Eesti Kunstiakadeemia uue õppe- ja teadushoone ehitamist rahastab Euroopa Liidu Regionaalarengu Fond ASTRA meetmest.

Hoone naabruses on juba ehitatud ning ehitatakse mitmeid uusi kortermaju, näiteks No5 (Põhja pst 5) ja Nova maja (Kopli 4a ja Kopli 6). Praegu ehitatakse ümber ka Balti jaama turgu, millele kerkiv keskus saavutas läinud aasta lõpus maksimumkõrguse.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474