5. jaanuar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Esimene kodulähedane büroomaja kui investori unistus

Uus restorani- ja büroopindadega hoone aadressil Rannamõisa 38d.
Foto: Tiskre Ärimaja OÜ
Kinnisvaraarendajatele pisut alla 2 miljoni euro maksma läinud ning läinud aasta lõpuks 100%-liselt välja üüritud Tskre ärimaja sarnaneb rahavoogu otsiva investori unistusega.

Kolmekorruselise Tiskre ärimaja esimesel tasandil paikneb toidukoha ja karni ülesandeid täitev liharestoran Meat Resto & Butchery. Hoone teisel ja kolmandal korrusel asuvad teenindus- ja büroopinnad ilusalongide, pilatese- ja jooga treeningstuudioga ning kontorid. Ärimaja parklas on kohad jalgratastele. Peale restorani, pilatese stuudio ja ilusalongi on ankurüürnikuks ka osaühing Intelivent, mis tegeleb innovaatiliste energialahenduste müügi, paigalduse ja projekteerimisega.

Projektilehe andmetel oli väikeste kodulähedaste kontoritena välja pakutud büroopindade baashinnaks 12 eurot ruutmeetri kohta, arendajad lubasid hinnas vastu tulla vaid mitme ruumi korraga võtmisel. Erinevalt üha enam kasutatavale tavale võtta väikesi äripindu üürile vähemaks kui kolmeks aastaks või lausa tähtajatu lepinguga, mis võimaldab kiiret väljakolimist kompensatsiooni maksmata, lähtusid Tiskre ärimaja arendajad Invego ja Reterra Estate viieaastasest üürilepingu standardist. Sellise tähtajaga üürilepinguid eeldab üldjuhul ka rahavoogu otsiv investor.

Vastuseks Kinnisvarauudised.ee küsimusele, kas investorid on arendajate uksele koputamas juba käinud, vastas Tiskre Ärimaja OÜ juhatuse liige Kristjan-Thor Vähi, et maja sai ehitatud endale ja praegu müügimõtteid ei ole. “Sobiva pakkumise korral võib aga loomulikult müüki kaaluda,” lisas Vähi.

Uue ärimaja eripärane jahutus- ja küttelahendus säästab arendajate andmetel kuni 40% energiakuludest. Üürniku kõrvalkulud jäävad Vähi sõnul aasta keskmisena arvutades 2 euro piiresse ruutmeetri kohta. Energiasäästliku rohelise lahendusena kasutatakse selles majas moodsat nn aktiivlae kontseptsiooni. Ruumides ei ole akende all häirivaid radiaatoreid ega lagedes mürisevaid külma õhku puhuvaid jahutuspalke. Ruumide küte ja jahutus toimub ruumi lae pinna kaudu. Kütteperioodil ringleb laes ruumi temperatuurist soojem vesi ning jahutusperioodil ruumi temperatuurist jahedam vesi. Tulemuseks on diskreetse välimusega, kuid loomulik ja ebameeldivate õhuvooludeta sisekliima, selgitas Vähi süsteemi toimimist ning konkurentsieeliseid.

Tiskres elab paar tuhat inimest ning neile oli vaja oma keskust, kust mugavalt vajalikud teenused kätte saada. “Tiskre Ärimaja tähendab kohalikele ka kontorit kodu lähedal ja siitsamast jala või rattaga tööl käies säästab ummikus istumise arvelt kümmekond ööpäeva aastas,” rääkis Vähi detsembris ajakirjandusele.

“Rõõmu teebki see, et nii nagu alguses lootsime, on ärimaja kliendid just kohaliku piirkonnaga seotud ettevõjad,” tunnistas samas Reterra Estate partner Reigo Randmets.

Energiasäästliku Tiskre ärimaja projekteerisid arhitektid Martin Aunin ja Pia Tasa ning ehitas Mapri Ehitus. Tallinnas Haabersti linnaosas aadressil Rannamõisa 38d paikneva ärimaja suletud netopind ulatub ehitisregistri andmetel ligi 1216 ruutmeetrini., sellest on üüripinda 1042 ruutmeetrit. Luba büroo ja restoranihoone ehituseks väljastati 2015. aasta novembris.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474