1. veebruar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Unikaalsed LAEVa fassaadilamellid saavad varsti valmis

Büroo- ja eluhoone LAEV
Foto: Triestate
Rocca al Mare väravasse kerkiva ja veebruaris valmiva büroo- ja eluhoone LAEV ehitus jõudis fassaadi lamellide paigalduse lõppfaasi, teatas hoone arendaja.

Hoone arhitekti Raivo Kotovi sõnul köidavad LAEVa fassaadil pilku luksuslikud klaaspinnad, mis vahelduvad dünaamikat lisavate lamellidega. Lamellid koguvad arhitektuuris üha enam populaarsust, ent LAEVa puhul muudab lamellid eriliseks nende unikaalne disain. Need on spetsiaalselt LAEVa jaoks kujundatud ja toodetud.

Ehitaja Embach Ehituse juhatuse liikme Andres Salusaare sõnul kasutatakse ehituses üldjuhul tehases valmistatud masstoodangut. “LAEVa puhul on lamellide energiasäästlik funktsionaalsus ühendatud eksklusiivse disainiga, mis annab äri- ja büroohoonele merelainelise voolavuse,” ütles Salusaar. “Tegemist on Põhjamaade ühe unikaalseima lamellisüsteemiga. Nende kõrge hinna kujundab kvaliteetse materjali absoluutne tipptase. Lamellid on alumiiniumist, mis ei roosteta ning on ühtlasi ülikerged.”

Materjal, millest lamellid on valmistatud, tagab selle, et need näevad ka aastate pärast sama uued ja kvaliteetsed välja, kui praegu.

LAEVa arendaja Triestate OÜ juhatuse liige Kuldar Gil nentis, et lamellidega tahtsid nad anda majale isikupära. “Lisaks huvitava ja erilise arhitektuuri otsingutele, milles soovisime hoonega siduda mereäärse asukoha, on lamellidel veel teinegi oluline ülesanne. Kuna nad varjavad päikesekiirgust, säästetakse nende abil hoone jahutuskuludelt kuni 20%,” ütles Gil.

Büroo-ja eluhoones LAEV saab tänavu veebruaris valmis 29 korterit ja 18 äripinda.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474