1. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arendaja seadis Promenaadi maja müügisihi 2019. aastale

Igor Mölder
Foto: Andres Haabu
Porto Franco naaberkrundile kolme Promenaadi projekti kortermaja ehitava kinnisvaraarendaja Capital Milli tegevjuhi Igor Mölderi sõnul loodavad nad kõik elamispinnad ostjatele üle anda 2019. aastaks.

Järgneb kinnisvarauudised.ee intervjuu Capital Milli tegevjuhi Igor Mölderiga.

Kui palju Promenaadi majade korteritest on praeguseks (9. veebruaril aset leidnud Peremaja sarikapeo toimumise ajaks – toim) müüdud?

Kolmeetapilise Promenaadi maja projekti Linnamaja esimesed elanikud kolisid sisse mullu detsembris, Peremaja ja sellega koos kerkiva Torni võtmed saavad värsked koduomanikud kätte suvel.

Esimese kortermajana Eestis kasutatakse kõrgete lagedega Promenaadi majades lisaks kaugküttele ka maaküttevaiu. Vaiad ja hoone jahutussu?steemist vabaneva soojuse kasutamine tagab korteritele energiamärgise tasemel A. Kolme erineva hoone ühises maa-aluses osas asuvad parkla ja elanikele mõeldud autopesula.

Korterelamuprojekti arendab Capital Mill, mis rajas naaberkruntidele Navigatori ja Exploreri ärihooned. Navigator on pälvinud keskkonnasõbralikkuse sertifikaadi LEED Gold ning Explorer veelgi kõrgema sertifikaadi LEED Platinum.

Promenaadi maja projekt sündis arhitektuuribu?roos Arhitekt11. Hooned ehitab YIT Ehitus.

Promenaadi majade kolmes hoones ehk Linnamajas, Peremajas ja Kogukonnamajas saab olema kokku 120 korterit. Esimese etapi ehk Linnamaja korteritest on müüdud 75%, teise etapi ehk Peremaja korteritest 25%.

Säärane ostutempo on meie jaoks ootuspärane, kuivõrd arendus tervikuna ületas hiljutise sarikapeoga alles ekvaatori ja uus sadamaala alles välja kujunemas.

Milline on ostjate jaotuse protsent kohalike ja välismaalaste vahel?

Promenaadi majade korterite vastu on elavat huvi üles näidanud kliendid nii Eestist kui välismaalt. Seni on ostjad jagunenud umbes pooleks. Kliendid on oluliseks pidanud Promenaadi majade A-energiaklassi, mis tähendab madalaid ülalpidamiskulusid, asukohta linnasüdames, mis võimaldab pääseda kiirelt tööle ja lastel turvaliselt kooli ning läbimõeldud ja tippkvaliteedile orienteeritud lahendusi.

Kui palju on teie majadesse tulnud investoreid, kes ostavad korteri, et seda üürile anda?

Promenaadi majad on Eesti ehitusmaastikul mitmes mõttes oma ajast eest, pakkudes kvaliteeti ja lahendusi, mille väärilisi mujal Eestis ei leidu. Lisaks on Promenaadi majade asukoht uueks linnasüdameks kujuneval sadamaalal väga eriline ning nii pikemas kui lühemas perspektiivis korterite turuväärtus kindlasti tõuseb. Seega on juba korteri soetamine siia investeering. Aga loomulikult on ka neid, kelle peamine eesmärk Promenaadi majadesse korterit soetades on sellelt kohe üüritulu teenima hakata.

Millised ärid äripindadel uksed avavad?

Äripindadel hakkavad tegutsema Muhu Leib, Jaapani toitudele orienteeritud restoran, ilusalong juuksuri, kosmeetiku ja barbershopiga, lounge, moekauplus ja autodele mõeldud ilusalong.

Kui pika aja peale olete kogu projekti müügiplaanid teinud?

Promenaadi majad on plaanis välja müüa 2019. aasta lõpuks.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474