6. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Zelluloosi kvartalit hakkas arendama Fausto

Vaade Zelluloosi kvartalile
Foto: Fausto
Kinnistud omandanud Fausto ärigrupp teatas, et hakkab arendama üle 100 000 ruutmeetrise mahuga multifunktsionaalset Zelluloosi ärikvartalit.

Fausto ärigrupp omandas Rein Kilgile kuuluvalt Zelluloosi Kinnisvaralt ja Sossi Maja OÜ-lt Zelluloosi ajaloolise kvartali 16 kinnistut kogu pindaalaga üle 40 000 m2, mis võimaldab sinna rajada üle 100 000 m2 suuruse ainulaadse kontseptsiooniga multifunktsionaalse kvartali.

"Zelluloosi kvartalil on mitmeid eeliseid: suurepärased vaated igas suunas – südalinnale, merele, Ülemiste järvele, vahetus läheduses linna olulisemad  transpordisõlmed - Tallinna lennujaam, Tallinna bussijaam, Ülemiste rongijaam. Tegemist on väga atraktiivse äripiirkonnaga - asub see ju Tallinna suurima ristmiku vahetus läheduses, südalinna pääseb autoga paari minutiga," kommenteeris Fausto juhatuse liige Sven Mihailov.

Olemasolevate renoveeritavate hoonete puhul on tegemist paekivist fassaadidega valdavalt muinsuskaitsealuste hoonetega (valminud vahemikus 1909-1913), mis moodustab Tallinna vanima paberi- ja tselluloosivabriku tuumikala ning mille autoriks on juugendarhitektuuri Eesti suurim meister Jacques Rosenbaum.

Säilitatavad fassaadid rekonstrueeritakse maksimaalselt algupärasel kujul ning lisanduvate mahtudena kasutatakse sarnaselt Fahle ärimajale valdavalt klaasfassaadidega erikujulisi kuubikuid.

Kaheksast ettevõttest koosnev Fausto ärigrupp tegutseb kaubanduskinnisvara, büroo- ja elamukinnisvara arendamise, üürimise ja haldamise valdkonnas. Fausto portfelli kuulub kokku ca 58 000 m2 kaubandus- ja äripinda ning varade maht kokku üle 85 miljoni euro.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474