14. märts 2017

Kõrbenud põlluarendused taas müügis

Martin Vahter
Autor: Eiko Kink

Kinnisvaraarendajad üritavad ühisrahastuse toel 2008. aasta majanduslangusega põhja läinud nõrku projekte jälle üles soojendada, avaldas 1Partner Kinnisvara tegevdirektor Martin Vahter.

Korratakse 2005.–2007. aasta buumi ajal tehtud vigu ning maju ehitatakse kohtadesse, millel puuduvad mõistlikud juurdepääsuteed või infrastruktuur – lasteaiad, koolid, poed, bussiühendus. “Head ei tähenda ka tööstushoonete ja angaaride kõrvale ehitatud elumajad ning ka päris Tallinna kesklinna ehitatakse kortermaju, mis on raudteele või liiklusmagistraalile liiga lähedal ja elukeskkonnana mitte kõige sobivamad. Sellistele projektidele on ka heal ajal raske ostjaid leida,” kommenteeris Vahter.

“Raha pressib peale mitte pankadest, aga erasektorist,” lisas ühisrahastuse kapsaaeda kivi visanud Vahter. “Kinnisvaraarendamisega proovivad kätt inimesed, kel pole varasemat kogemust.”

Vahter selgitas, et kinnisvarahindade tõusuga kaasneb kaks vastandlikku trendi, milleks on ühelt poolt rumala raha pealevool ja teiselt poolt ehituskvaliteedi paranemine. 90% Tallinna paarisajast uusarendusest on mõistlikud ning uute kinnisvaraarenduste keskmine kvaliteet on varasemast parem.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806