14. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kõrbenud põlluarendused taas müügis

Martin Vahter
Foto: Eiko Kink
Kinnisvaraarendajad üritavad ühisrahastuse toel 2008. aasta majanduslangusega põhja läinud nõrku projekte jälle üles soojendada, avaldas 1Partner Kinnisvara tegevdirektor Martin Vahter.

Korratakse 2005.–2007. aasta buumi ajal tehtud vigu ning maju ehitatakse kohtadesse, millel puuduvad mõistlikud juurdepääsuteed või infrastruktuur – lasteaiad, koolid, poed, bussiühendus. “Head ei tähenda ka tööstushoonete ja angaaride kõrvale ehitatud elumajad ning ka päris Tallinna kesklinna ehitatakse kortermaju, mis on raudteele või liiklusmagistraalile liiga lähedal ja elukeskkonnana mitte kõige sobivamad. Sellistele projektidele on ka heal ajal raske ostjaid leida,” kommenteeris Vahter.

“Raha pressib peale mitte pankadest, aga erasektorist,” lisas ühisrahastuse kapsaaeda kivi visanud Vahter. “Kinnisvaraarendamisega proovivad kätt inimesed, kel pole varasemat kogemust.”

Vahter selgitas, et kinnisvarahindade tõusuga kaasneb kaks vastandlikku trendi, milleks on ühelt poolt rumala raha pealevool ja teiselt poolt ehituskvaliteedi paranemine. 90% Tallinna paarisajast uusarendusest on mõistlikud ning uute kinnisvaraarenduste keskmine kvaliteet on varasemast parem.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474