17. märts 2017

Ragn-Sells: hinnatõus sunnib lepingut üles ütlema

Autor: Ragn-Sells

Korraldatud jäätmeveo võidujooksust loobuv Rootsi jäätmekäitluskontsern Ragn-Sells põhjendas lepingu lõpetamist Tallinna Jäätmekeskusega alates 1. juunist viimastel aastatel kasvanud omahinna ning jäätmemahtude järsu suurenemisega.

„Alates 2015. aastast oleme Tallinna kesklinna kliente teenindanud samade teenustasude alusel, mille esitasime riigihankes. Samas on kahe ja poole aastaga oluliselt muutunud tühjendusmahud, kasvanud on tööjõukulud ja kütusehinnad on lähiajaloo ühed kõrgemad. Sellise hinnataseme juures teenindamine ei ole paraku enam jätkusuutlik,“ teatas Ragn-Sellsi juhatuse esimees Rain Vääna lepingu lõpetamise tagamaade kohta.

Ragn-Sellsi selle aasta alguses Tallinnale esitletud hinnatõusutaotluses palus Ragn-Sells Tallinnalt väiksemate, 140-370 liitriste konteinerite uueks tühjendushinnaks 1,02 eurot ja kõige levinumate, 600-1100-liitriste konteinerite tühjendamise hinnaks 1,24 eurot. „Me räägime tagasihoidlikest hinnamuutustest, eurosentides mõõdetavatest suurusjärkudest, mis oleks aidanud meil edasi tegutseda. Tallinn lükkas meie taotluse tagasi,“ lisas Vääna.

Ragn-Sellsi juht lisas, et jäätmeid veetakse kindlasti ära ka peale 1. juunit, sest ettevõte on valmis teenindama kõiki kliente kuni linn kuulutab välja uue hanke ja leiab uue teenindaja. Edaspidise suhtes on Ragn-Sells otsustanud keskenduda korraldatud jäätmeveo väliste teenuste osutamisele nii era- kui äriklientidele.

290 töötajaga jäätmekäitlusettevõte Ragn-Sells AS on Rootsi perefirma Ragn-Sellsföretagen AB tütarettevõte Eestis.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806