Statistika: kas ehituslubade väljastamine pöördub langusesse?

Kraanad
Kraanad ehitusel

2016 neljandas kvartalis sai statistikaameti andmetel Eestis ehitusloa 1419 eluruumi pindalaga 135 500 m². Aastataguse ajaga võrreldes vähenes ehitusloa saanud eluruumide arv 6%. Ehitusloa saanud eluruumide pindala kasavas samal ajal 1% võrra.

Kokku sai 2016. aasta jooksul ehitusloa 6021 eluruumi. See teeb võrreldes 2015. aastaga, mil ehitusloa sai 5588 eluruumi, kasvuks 8%. Ehitusloa saanud eluruumide aastane pindala juurdekasv oli 9%. 2015. aastal väljastati ehituslubasid 521 000 m² ja 2016. aastal 567 000 m² eluruumide ehitamiseks.

Ehitusloa saanud eluruumide arvu vähenemisest peegeldub eelkõige pealinna kinnisvaraarendajate mure, et ehitusloa menetlemise protsess on ajaliselt järjest pikenenud. Ehituslubade mahu vähenemise taga ei ole praegu asjaolu, et kinnisvaraarendajad ei sooviks uusi projekte ette võtta.

Ehitusloa saanud eluruumide arv (tk) ja pind (1000m²)

Ehitusloa saanud eluruumide arv (tk) ja pind (1000m²)

Ehitusloa saanud keskmine eluruumi pind, m²

Ehitusloa saanud keskmine eluruumi pind, m²

Ehitusloa ja kasutusloa saanud eluruumide keskmine pind, m²

Ehitusloa ja kasutusloa saanud eluruumide keskmine pind, m²

Ehitusloa ja kasutusloa saanud eluruumide arv, tk

Ehitusloa ja kasutusloa saanud eluruumide arv, tk

Ehitusloa ja kasutusloa saanud eluruumide pind aastate lõikes, 1000m²

Ehitusloa ja kasutusloa saanud eluruumide pind, 1000m²

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised