29. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saari ühendavale alajaamale kulub 1 miljon

Uuendamisele minev Leisi alajaam
Foto: Elektrilevi
Elektrilevi sõlmis lepingu Saare- ja Hiiumaad ühendava Leisi alajaama uuendamiseks 1,04 miljoni euro eest.

Leisi alajaam on saarte elektrivõrgu oluline sõlmpunkt, mille uuendamistööd parandavad elektrivarustuskindlust ligi 10 000 kliendi jaoks Hiiumaal ja Saaremaa põhjaosas, teatas võrguettevõte.

Uuendamise käigus ehitatakse praeguste väljas asuvate ja ilmastikule avatud seadmete asemel kaks uut hoonet, kuhu tarnitakse kaasaegsed jaotus- ja juhtimisseadmed, samuti paigaldatakse maakaablivõrgus ohutust tagavad seadmed.

“Uuendatud alajaam tuleb täielikult kaugjuhitav. See tähendab, et dispetšer saab juhtimiskeskusest kõik vajalikud lülitused nupuvajutusega ära teha ja ära jääb kulu kohale sõitvate elektrikute käsitsi tehtavatele lülitamistele,“ kommenteeris Elektrilevi võrguplaneerimise osakonna juht Mario Vee.

“Kaugloetavate arvestitega ja kaasaegsel tehnoloogial põhinev võrk võimaldab meil sündmuste kohta kiiresti infot saada ja reageerida. Automaatselt või distantsilt juhitavate seadmetega saame rikkelise osa võrgust välja lülitada ja sedasi teistele tarbijatele elektrivarustuse kiiresti taastada,“ lisas Vee.

Eelmisel aastal oli rikete arv Elektrilevi võrgus ajaloo madalaim. Viimase viie aastaga on rikete arv elektrivõrgus vähenenud ligikaudu kolmandiku võrra.

Ehitustööd Leisi alajaama uuendamiseks algavad suvel ning töid teeb hanke võitnud elektriehitusettevõte Leonhard Weiss Energy AS. Alajaama uuendustööd lõpetakse järgmise aastal suvel. Sel aastal on uuendatakse ka Saaremaa Valjala piirkonnaalajaama, mis valmib samuti 2018. aastal. Lisaks suurtele piirkonnaalajaamadele uuendab Elektrilevi tänavu Saaremaal ligi 55 kilomeetrit elektriliine.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474