31. märts 2017

Algab Haabersti ristmiku ümberehitus

Ekraanitõmmis Haabersti ristmiku videost.
Autor: youtube.com

Riigihanke võitnud Nordecon sõlmib pärast 14-päevase vaidlustusaja lõppu lepingu juba aprillis algavaks ja ligi 15 miljonit eurot maksva Haabersti ristmiku rekonstrueerimiseks.

Ristmik valmib oktoobris 2018. Projekti maksumus on 14,967 miljonit eurot, hinnale lisandub käibemaks. Projekti rahastatakse Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondist, teatas ehitusettevõte.

„Haabersti ristmik on Tallinna üks ohtlikumaid ja ülekoormatumaid ristmikke, kus ummikud on tavalised. Selle ristmiku ümberehitust on oodatud aastaid,“ kommenteeris Nordecon ASi juhatuse liige Avo Ambur. „Alustame ehitust aprillis ning liiklusele saame avada esmalt täies ulatuses Paldiski maantee ehk Tallinn-Keila suunalise viadukti juba järgmise aasta mais. Kogu ristmik valmib 2018. aasta oktoobris. Uus Haabersti ristmik suurendab oluliselt transpordivahendite läbilaskvust ning on sujuvam kui olemasolev olukord.“

Ehitustööde ajaks tagatakse liiklejatele igas suunas ja igal ajal 1+1 sõidurada. „Kui ehitustöödega alustame, palume kõigil arvestada, et ehitustööd võivad kaasa tuua suuremad ummikud kui tavaliselt. Meie omalt poolt teatame kõikidest võimalikest muudatustest operatiivselt, et autojuhtidel oleks võimalus vajadusel valida alternatiivseid teekondi,“ lisas Ambur.

Haabersti ristmiku rekonstrueerimine hõlmab:

Paldiski maantee, Rannamõisa tee ja Ehitajate tee kahetasandilise ristmiku ehitust;Paldiski maantee ehitust 1,05 km ulatuses alates Mõisa tn ristmikust kuni 150 m peale Õismäe tee ristmikku;Rannamõisa tee ehitust 1,1 km ulatuses kuni Vana-Rannamõisa tee ristmikuni;Ehitajate tee ehitust 100 m ulatuses.

Vaata Haabersti ristmiku videot siit.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806