31. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kinnisvarabürood kuulutasid kv.ee-le välja boikoti

Tarmo Sild tutvustamas Arco Vara suurejoonelisi turu vallutamise plaane.
Foto: Äripäev
Seoses kinnisvaraportaali kv.ee hinnatõusuga otsustas 11 Eesti suuremat kinnisvarabürood, sealhulgas ka Arco Vara, kv.ee portaalist lahkuda, teatas Arco Vara juht Tarmo Sild.

Kokku tähendab see ca 15 000 müügikuulutuse kadumist kv.ee keskkonnast, mis on 40% kõikidest kinnisvaraportaali kv.ee kuulutustest.

Vaata, kuidas suured kinnisvarabürood massiliselt kuulutuste värskust võltsisid, SIIT.

Loe kinnisvarabüroode kartellikokkuleppe uurimisest SIIT.

Viimane hinnatõus kinnisvarabüroodele toimus 2016. aasta sügisel,  2017. aasta alguses tõstis kv.ee tavakasutajate kuulutuse maksumust 60% võrra. Kui enne maksis kuulutamine 9.99 €/kuu, siis hinnatõusu järgselt 15.99 €/kuu.

Alates 1. aprillist muutub kinnisvarabüroodele kv.ee portaalis kuulutamine kuni 450% kallimaks. Selline hinnatõus ei ole mitte kuidagi põhjendatav ega aktsepteeritav, ütles Sild.

Eesti kinnisvaraturul on viimased 15 aastat juhipositsioone hoidnud kaks suurt kinnisvaraportaali, milleks on kv.ee ja city24.ee. Aja ja harjumusega on need portaalid saavutanud monopoolse seisundi, mis painab ühelt poolt nii kinnisvaravahendajaid kui ka teiselt poolt eraisikuist kinnisvaramüüjaid.

"Suhtumine, kus oluline on suurem turuosa ja kasum, mitte pakutava teenuse kvaliteet, ei ole jätkusuutlik. Selline pidev ja hiiliv hinnatõus on viinud meid olukorda, kus oleme otsustanud loobuda kv.ee teenustest ning otsida alternatiive mujalt," märkis Sild. "Seoses sellega kaovad meie kuulutused ka sama grupi poolt hallataval soov.ee leheküljelt."

Kõikides teistes suuremates ja väiksemates kinnisvaraportaalides on kv.ee-le boikoti kuulutanud vahendajate kuulutused endiselt üleval. Kv.ee lehel on tänase (31.03) seisuga 35 220, city24.ee 32 600  ja kinnisvara24.ee 14 650 aktiivset müügi- ja üürikuulutust.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474