Transpordisõlme kerkib minikorteritega maja

Jakobi 28
Uusarenduse Jakobi 28 stiilinäide.

2018. aasta sügisel valmib otse Tallinna autobussijaama kõrval trendika newyorgiliku arhitektuuri näitena 30 korteriga maja, kus korterite üldpind algab 17 ruutmeetrist.

Uued minikorterid on efektiivne elamisviis ja suurepärane investeering, avaldas kinnisvaraarenduse ja müügiga tegelev FISK Kinnisvara juht Jarno Kaupmees aadressile Jakobi 28 ehitatava neljakorruselise kortermaja kohta.

Alates 1990. aastast on sel strateegilise asukohaga aadressil paiknenud ühekorruseline ärihoone, mida on kasutatud erineval otstarbel – nii poe kui ka toitlustuskohana. Reisimiseks, äriks ja eluks vajalik on tõepoolest käe-jala juures. Läheduses on nii trammipeatus, linnaliinide bussipeatused, Tallinna lennujaam, kaubanduskeskused kui ka linnasüda.

Arhitekt Ivo Rebase projekteeritud maja ehitustööde valmimise aeg on planeeritud 2018. aasta suvesse. Ehitlusluba on praegu Tallinna linnaplaneerimise ametis menetlemisel, täpsustas Kaupmees kinnisvarauudised.ee-le.

Ateljee-ja loftitüüpi elu- ning äriotstarbega kortermaja elamispinnad jäävad suuruselt 17 ja 63 ruutmeetri vahele. Soklikorrusel asuva 10-kohalise parkimiskorrusega kortermaja ehitatakse B-energiaklassi hoonena. Igas korteris on autonoomne soojustagastusega sundventilatsioon, esimesel korrusel asub üldkasutatav majapidamisruum pesumasina ja kuivatiga.

Parkimiskohtade vähesust kompenseerib soklikorrusel rohkem kui 30 ratast mahutav jalgrattaparkla. Tähelepanu väärib, et kortermaja 2–4 korrustele pääseb liftiga otse tänava tasapinnalt ning lävepakke on madaldatud, mistõttu on korterid ligipääsetavad ka ratastooliga. Korterite ustel on koodlukud.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised