19 aprill 2017

Transpordisõlme kerkib minikorteritega maja

Uusarenduse Jakobi 28 stiilinäide.  Foto: Fisk Kinnisvara

2018. aasta sügisel valmib otse Tallinna autobussijaama kõrval trendika newyorgiliku arhitektuuri näitena 30 korteriga maja, kus korterite üldpind algab 17 ruutmeetrist.

Uued minikorterid on efektiivne elamisviis ja suurepärane investeering, avaldas kinnisvaraarenduse ja müügiga tegelev FISK Kinnisvara juht Jarno Kaupmees aadressile Jakobi 28 ehitatava neljakorruselise kortermaja kohta.

Loe Tallinna ehitatavatest mikrokorteritest ja ülisuurest nõudlusest nende järele SIIT.

Alates 1990. aastast on sel strateegilise asukohaga aadressil paiknenud ühekorruseline ärihoone, mida on kasutatud erineval otstarbel – nii poe kui ka toitlustuskohana. Reisimiseks, äriks ja eluks vajalik on tõepoolest käe-jala juures. Läheduses on nii trammipeatus, linnaliinide bussipeatused, Tallinna lennujaam, kaubanduskeskused kui ka linnasüda.

Arhitekt Ivo Rebase projekteeritud maja ehitustööde valmimise aeg on planeeritud 2018. aasta suvesse. Ehitlusluba on praegu Tallinna linnaplaneerimise ametis menetlemisel, täpsustas Kaupmees kinnisvarauudised.ee-le.

Ateljee-ja loftitüüpi elu- ning äriotstarbega kortermaja elamispinnad jäävad suuruselt 17 ja 63 ruutmeetri vahele. Soklikorrusel asuva 10-kohalise parkimiskorrusega kortermaja ehitatakse B-energiaklassi hoonena. Igas korteris on autonoomne soojustagastusega sundventilatsioon, esimesel korrusel asub üldkasutatav majapidamisruum pesumasina ja kuivatiga.

Parkimiskohtade vähesust kompenseerib soklikorrusel rohkem kui 30 ratast mahutav jalgrattaparkla. Tähelepanu väärib, et kortermaja 2–4 korrustele pääseb liftiga otse tänava tasapinnalt ning lävepakke on madaldatud, mistõttu on korterid ligipääsetavad ka ratastooliga. Korterite ustel on koodlukud.

Jaga lugu:
KINNISVARA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kinnisvarauudised igal nädalal enda postkasti.

Kinnisvara.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhituse ja kinnisvara konverentside korraldajaTel: 58 552 554
Rivo Habakuk
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806