11. mai 2017

Elamispindade turg näitab tõusu kogu Euroopas

Autor: RE/MAX

Järgnevatel kuudel kujundavad Euroopa kinnisvaraturgu head laenutingimused koos kõrge nõudluse ja kasvavate hindadega, avaldas RE/MAX Eesti regiooni direktor Heiti Karafin.

Üks olulisim hinnakriteerium on kinnisvara asukoht, kommenteeris RE/MAX Eesti regiooni direktor Heiti Karafin. Korterite müügihindade erinevus on kuni 64%, sõltuvalt sellest, kas kinnisvara asub linna- või maapiirkonnas. Majade puhul on hinnavahe kuni 44%. Kinnisvara hind kasvas eelkõige linnades.

RE/MAXi elamispindade raporti kohaselt põhjustavad madalad intressid ja soodsad laenud praktiliselt kõiki Euroopa riikides varasemast kõrgemat nõudlust, mis tõstab hindu enamikes segmentides ja piirkondades.

Näiteks Slovakkias ja Eestis on palju uusi arendusi saanud teoks tänu soosivatele majandustingimustele. Maltal on olnud suur kasv ka üüriturul, mida on takka lükanud välistööjõu sissevool saareriiki. Portugal, Kreeka ja Šotimaa taastuvad möödunud aastate langusest ning näitavad selgeid märke kasvavast stabiilsusest, andes lootust tehingute arvu tõusuks tulevikus.

Aastatel 2015 ja 2016 kasvasid eelkõige majade ja korterite müügihinnad. Suurimat tõusu näitasid linnades asuvate korterite ruutmeetrihinnad. Kuni 13% kasvasid hinnad nii Leedus, Saksamaal kui ka Luksemburgis ning ei saa välistada kasvu jätkumist.

Samuti on kasvanud maapiirkondades asuvate majade hinnad ning selle trendi jätkumist oodatakse ka 2017. aastal. Austrias ja Eestis võib majade hind kasvada umbes 4%. Prantsusmaal, Kreekas ja Šveitsis jätkab eramuturg stabiilsel kursil.

RE/MAX Euroopa elamispindade raport annab ülevaatliku hinnangu Euroopa kinnisvaraturule ning turuhinna arengutele. Kõik numbrid on keskmised ja hinnangulised ning põhinevad RE/MAX andmetel ja üldisel turuinformatsioonil iga osaleva riigi kohta.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806