Autor: Tõnu Toompark • 16. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Statistika: välisresidentidest kinnisvaraostjaid on jäänud vähemaks

Vaade Tallinna sadamale
Foto: Andras Kralla
Eesti residentide kõrval on suurimad kinnisvaraostjad Soome ja Venemaa residendid, kuid nende tehingute arv jääb siiski üsna napiks.

2017 esimeses kvartalis tehti maa-ameti andmetel Eestis 5647 kinnisvaratehingut. Neist 83 tehingu puhul oli omandajaks Soome ja 14 tehingu puhul Venemaa resident. Kokku on Vene ja Soome residentidest kinnisvaraomandajate tehignute osakaal 1,7%.

Kinnisvaratehingute kogukäive oli 2017 esimeses kvartalis 450 miljonit eurot. Sellest langes Soome residentidest kinnisvaraomandajatele 5,5 ja Vene residentidele 0,7 miljonit. Siin on kahe suurema osakaaluga kinnisvaraomandajate osakaal käibes kahepeale kokku 1,4% kinnisvaratehingute kogukäibest.

Välisresidentide osakaal tehingutes omandajana oli suurem vahetult peale 2009. aasta kinnisvaraturu põhja. Siis oli turul märksa rohkem välismaalastest ostjaid. Nüüd, kus hinnad on oluliselt kerkinud, on välisresidentidest kinnisvaramüüjate arv pigem kasvamas.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474