Autor: Tõnu Toompark • 16. mai 2017

Statistika: välisresidentidest kinnisvaraostjaid on jäänud vähemaks

Vaade Tallinna sadamale
Autor: Andras Kralla

Eesti residentide kõrval on suurimad kinnisvaraostjad Soome ja Venemaa residendid, kuid nende tehingute arv jääb siiski üsna napiks.

2017 esimeses kvartalis tehti maa-ameti andmetel Eestis 5647 kinnisvaratehingut. Neist 83 tehingu puhul oli omandajaks Soome ja 14 tehingu puhul Venemaa resident. Kokku on Vene ja Soome residentidest kinnisvaraomandajate tehignute osakaal 1,7%.

Kinnisvaratehingute kogukäive oli 2017 esimeses kvartalis 450 miljonit eurot. Sellest langes Soome residentidest kinnisvaraomandajatele 5,5 ja Vene residentidele 0,7 miljonit. Siin on kahe suurema osakaaluga kinnisvaraomandajate osakaal käibes kahepeale kokku 1,4% kinnisvaratehingute kogukäibest.

Välisresidentide osakaal tehingutes omandajana oli suurem vahetult peale 2009. aasta kinnisvaraturu põhja. Siis oli turul märksa rohkem välismaalastest ostjaid. Nüüd, kus hinnad on oluliselt kerkinud, on välisresidentidest kinnisvaramüüjate arv pigem kasvamas.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806