Levivad jutud ühistujuhtide tasu keelamisest

Jutt
Jutt

Uue korteriühistute seaduse kehtimahakkamise eel levivad arvukad kuulujutud, millest üks räägib, et ühistujuhile ei tohi alates 2018. aastast enam tasu maksta.

Nagu korteriühistu üldkoosolek võib praegu ühistu juhatuse liikmele tasu maksmise või kulutuste kompenseerimise otsustada, nii jätkub see ka uue seaduse kohaselt, teatas Eesti Korteriühistute Liit.

"Uue seaduse valguses liigub kõikvõimalikke kuulujutte ning räägitakse, justkui ei tohiks KÜ juhile enam tasu maksta. Kinnitan, et see ei vasta tõele," kommenteeris liidu juhatuse liige ja õigusosakonna juhataja Urmas Mardi.

Talle teeb tuska vaid asjaolu, et suur osa korteriühistute juhte ajab ühist asja entusiasmist, selle eest tasu saamata. "Hiljuti ligi poole tuhande korteriühistu juhi seas läbi viidud küsitlus selgitas välja, et töö eest saavad tasu vähem kui pooled korteriühistu juhtidest. Läbiviidud küsitluse kohaselt ei saanud ühistu juhtimise eest üldse tasu 51%,” täpsustas Mardi.

Tasu saajatest omakorda sai vaid 11% tasu netosummas 200-500 eurot, samal ajal kui 34% korteriõhistu juhtidest jäi tasu suurus alla 200 euro. Samast küsitlusest selgus, et mõned haldusfirmad pakuvad ka tasulise korteriühistu juhi teenust. Sellise teenuse maksumus 60 korteriga probleemivabas elamus on umbes 300 eurot kuus.

Mardi sõnul nõuab korteriühistu juhtimine erinevaid oskusi ning inimesed, kes läbinud ka koolituse, peaksid kindlasti oma töö eest väärilist tasu saama.

Eesti Korteriühistute Liitu kuulub rohkem kui 1400 korteriühistut üle Eesti.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised