Autor: Tõnu Toompark • 30. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Statistika: eluasemelaenude käive kasvas 29%

Eluasemelaenu käive pürgib kõrgustesse. Fotol uute kortermajade ehitus 2017. aasta esimeses kvartalis Tallinnas Kalamajas.
Foto: kinnisvarauudised.ee
2017 esimeses kvartalis oli pankade väljastatud eluasemelaenude käive 259 miljonit eurot. Aastaga kasvas laenukäive 29,1%. Kõrge käibe najal kerkis eluasemelaenude jääk 6,74 miljardi euroni ehk aastases võrdluses 5,9%.

Kõrge laenukäibe kasvu taga oli eelkõige Tallinna korteritehingute kasv. Tallinnas tehti 2017 esimeses kvartalis 2447 korteritehingut, mis on eelmisest aastast 19% enam. Kõrge korteritehingute arvu taga oli vähemalt osaliselt juhuse tahe ehk asjaolu, et aasta algusesse sattus tavapärasest enam asjaõiguslepinguid uute korteritega.

Seetõttu ei peaks juhuse tahtel kõrge korteritehingute arvu tõttu oluliselt kasvanud laenukäibes erilist ohumärki nägema.

Siiski tasub laenuturul silm peal hoida, sest Eesti inimeste laenukoormus kasvab järjest kiirenevas tempos. Eluasemelaenude jääk on kerkinud 6,74 miljardi euroni ehk aastatagusega võrreldes 5,9%.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474