28. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

54% kodulaenu võtnuist kindlustas end töökaotuse vastu

Foto: Pixabay
Ehkki tervelt kaks kolmest laenuvõtjast peab oluliseks lähedaste majanduslikku kindlustunnet, on end töökaotuse vastu kindlustanud vaid 54% SEB kodulaenu klientidest.

Kaks kolmest (67%) laenuvõtjast on seisukohal, et oma lähedastele majandusliku kindlustunde tagamine on oluline, avaldas SEB. Seetõttu valivad nad ka kindlustuse surmajuhtumite ja haigustega seonduvate riskide ning töövõime kaotuse vastu.

92% SEB-st kodulaenu võtnud klientidest, kes on sõlminud laenulepingu juurde laenukaitse kindlustuse, on kindlustanud end ka surmajuhtumiga seonduvate riskide vastu, 75% haiguste ja 73% töövõime kaotuse vastu ning 54% valisid töökaotuse kaitse.

„Pahatihti loodetakse õnnele, et laenuvõtjaga ei juhtuks midagi, mis seaks ohtu pere finantsilise olukorra. Tervise ja töökaotusega seotud riskide vastu kindlustamine ei ole meil veel enesestmõistetav,“ kommenteeris SEB Elu- ja Pensionikindlustuse juhatuse esimees Indrek Holst.

Keskmine SEB kodulaenuklientide kindlustussumma on 45 500 eurot, mis on viimase kolme aastaga kasvanud ligi 9000 eurot.

Kindlustushüvitist on viimase viie aasta jooksul makstud ligi 900 SEB kodulaenu kliendile, kes olid sõlminud laenu juurde elukindlustuse. Kõige sagedasemaks hüvitise saamise põhjuseks on seejuures olnud töökaotus. Neid juhtumeid on klientidele hüvitatud ligi 400 korral, selgub SEB Elu- ja Pensionikindlustuse statistikast.

Enam kui 30 päeva kestva töövõimetuse tõttu on SEB hüvitisi maksnud ligi 350 kliendile.

36% töölt eemal viibimistest on tingitud haigestumistest ja 33% juhtudest olmevigastustest.Võrdselt 11% annavad tööõnnetused ja spordivigastused.Liiklusõnnetuste ja vägivallast tingitud vigastuste osa on väiksem, moodustades kokku alla 10% töövõimetuse juhtumitest.

Hüvitisi, millega kaetakse täielikult kõik kodulaenu kohustused, on viie aasta jooksul välja makstud 120 korral. Neist 115 juhul oli tegemist surmajuhtumiga ja viiel korral raske tervisekahjustusega.

Alates 2012. aastast on üle 20 000 SEB kodulaenu kliendi oma laenukohustustega kaasnevate riskite maandamiseks sõlminud elukindlustuslepingu.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474