29. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kohalik omavalitsus jättis Maxima ehituse kooskõlastuseta

3D joonis Pirita Maximast
Foto: K-Projekt
Pirital jääb uus Maxima lähiajal ehitamata, kuna linnaosa vanem Tõnis Mölder ja halduskogu ei toeta enam kaubandusketi plaane ega pea maa sihtotstarbe muutmist enam põhjendatuks.

Aastaid rohkelt vastandlikke emotsioone tekitanud Maxima kaubanduskeskuse rajamine Pirita linnaossa on tänaseks jõudnud sinna, et planeeritavat poodi siiski lähiaastatel ei ehitata, teatas Pirita linnaosa valitsus.

Tunamullu kevadel algatas Tallinna linn uue detailplaneeringu koostamise Pirita kinnistutel, kuhu võinuks kerkida Maxima XX kauplus. Detailplaneeringu koostamise eesmärk oli ärimaa sihtotstarbega krundi moodustamine ja ehitusõiguse määramine kaubandushoone ehitamiseks. Kauplust kaaluti rajada Merivälja tee äärsele kinnistule.

Pirita linnaosa vanem Tõnis Mölder sõnas, et Maxima kaubanduskeskuse rajamine on elanike seas tekitanud rohkelt erinevaid seisukohti ning seetõttu oli vaja analüüsida olukorda väga põhjalikult.

„Olen olnud toetaval seisukohal, et antud piirkonda uue äripinna tekkimine on igati mõistlik mõte ning uskusin ja lootsin, et Maxima suudab teha planeeringu, mis arvestab kohalike elanike huvidega. Paraku pole suudetud mitme aasta jooksul kohalike elanikega kokkuleppele jõuda. Lisaks on täna linnaosa olukord võrreldes mõne aasta tagusega oluliselt muutunud ning esmatasandi teeninduspindasid on lähipiirkonda tekkinud hulgaliselt. Seetõttu ei pea ma täna enam põhjendatuks elamumaa muutmist ärimaaks,“ teatas Mölder pressile.

Linnaosa vanem selgitas, et kohalike elanike ettepanekutega mittearvestamine on tõeline karuteene Maximale endale, sest Pirita on üsna eksklusiivne linnaosa, kus inimesed hoolivad väga end ümbritsevast elukeskkonnast ja loodusest. „Hetkel on kinnistul kehtiv detailplaneering hotelli ehitamiseks ja ma loodan, et Maxima esindajad võtavad koostöö tegemist kohalike elanikega tõsiselt ja lähiaastatel tekib võimalus sinna siiski poe rajamiseks. Ilmselgelt on pood suunatud rohkem teenindama kohalikke elanikke, kui turistidele mõeldud hotell. Paraku pole tänased Maxima poolt pakutud poelahendusprojektid lihtsalt meie linnaosasse sobilikud.

Mölder lisas, et koostöös Pirita halduskoguga leiti seetõttu ühine seisukoht, et Pirita linnaosa valitsus ei nõustu arvamuse avaldamiseks esitatud Merivälja tee 80e, Puki tee 29 ja Puki tee 31 kinnistute detailplaneeringu lahendusega, mis tähendab, et kaupluse hoone ja kõik kaubandusega seotud muud tegevused tuleb planeerida ainult ärimaa sihtotstarbega kinnistule Merivälja tee 80e.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474