Statistika: madal tööpuudus soosib elamispindade turu aktiivsust

Foto: Andras Kralla

Eesti tööpuuduse määr oli 2017 I kvartalis statistikaameti andmetel 5,6%. See viimaste aastate üks madalaimaid näitajaid. Madala tööpuuduse kõrval on tööhõive määr kõrge. 2017 I kvartalis oli see 66,3%.

Suur tööga hõivatud inimeste arv tähendab, et palgateenijaid on palju. See omakorda loob tugeva vundamendi laenuvõimelisusele, mis omakorda toetab kinnisvaratehingute tegemist. Märkimata ei saa jätta, et töö olemasolu ja kerkivad palgad on olulised tarbija kindlustunde tegurid. Needki soosivad tänases keskkonnas kinnisvaraturu aktiivsust.

Tänaste prognooside juures, kus majandus on kasvamas, on tööpuudus ja palgatõus üsna tõenäoliselt jätkamas endises trendis. See annab järjest enamatele inimestele rahalise võimaluse ja kindlustunde elamistingimusi parandada - olgu selleks siis kodu remontimine, ehitamine või uue ostmine.

Piirkondlikult on tööhõive määr kõrgeim Tallinnas ja Harjumaal. Madalaim tööhõive määr ja kõrgeim tööpuudus on Ida-Virumaal.

Jaga lugu:
KINNISVARA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kinnisvarauudised igal nädalal enda postkasti.

Kinnisvara.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhituse ja kinnisvara konverentside korraldajaTel: 58 552 554
Rivo Habakuk
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806