7. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kogenud juht lahkus Porto Francost

Vaade Porto Franco ehitusplatsil seisvale ekskavaatorile 21. juunil 2017.
Foto: kinnisvarauudised.ee
Pikalt hiiglasliku kaubandus- ja ärikeskuse ehitustööde algust oodanud Porto Franco juhatuse liige Aldo Dapon lahkus juulis ametist.

Äriregistri andmetel lahkus Dapon Porto Franco juhatusest 11. juulil. Selleks ajaks oli ta ametis olnud pisut alla kahe aasta, kirjutas Äripäev.

Porto Franco lootis saada II ja III mahu ehitusload hiljemalt 2017. aasta juunis. Eesmärgiks oli valida kompleksi ehituse peatöövõtja hiljemalt 2017. aasta juulis. Majandusaruande koostamise ajal jätkusid ka rahastuse otsingud. Omanike ringi laiendamiseks peeti läbirääkimisi kahe võimaliku finantsinvestoriga. Jätkusid läbirääkimised krediidiasutuste ja potentsiaalsete üürnikega. Üürilepinguid oli sõlmitud ca 12 500 m2 ulatuses ja lepinguläbirääkimistes oli veel ca 11 000 m2.

Juhatuse liikmete töölepingute ennetähtaegse lõpetamise puhul kohustus Porto Franco maksma üle 34 000 euro suurust kompensatsiooni.

Porto Franco nõukogu liige Lembit Lump ütles, et Aldo Daponil sai töölepingu tähtaeg läbi ja seda ei pikendatud. „Kui Aldo Dapon ei taha jätkata, ei saa teda selleks sundida. Leping sai täis ja vastastikust tungi polnud, et peaks lepingut pikendama ja siis lõppeski ära,“ täpsustas Lump.

Suurärimees Urmas Sõõrumaa rääkis hiljutises intervjuus Äripäevale, et Raul Parusk juhib nüüd USS Gruppi, mis tegutseb turvaturul ja kinnisvaraarenduses. Sõõrumaale kuuluvad mitmes etapis valmivad kinnisvaraarendused otse Porto Franco naabruses.

„Kahju muidugi, peame selle olukorra nüüd kuidagi lahendama,“ lisas ta.

Suurarendust juhib praegu Hillar Tederi poeg Rauno Teder, teisi juhatuse liikmeid ei ole.

Porto Franco kaubandus- ja ärikeskuse üldpinnaks on umbes 150 000 m² ja ehitus läheb maksma ligikaudu 160 miljonit eurot.

Porto Franco bilansimaht oli 2016. aasta lõpus 55,9 miljonit eurot. Selle juures oli üleval rida lühiajalisi laene omanike ja juhtkonnaga seotud ettevõtetele - Deltamax Groupile 2,2 mln eurot, Ekspert Kapitalile 1,9 miljonit eurot, Vunderbuilt SA-le 1,5 mln eurot, Retail Real Estatele 0,3 mln eurot ja Amalfile 2 mln eurot. Ettevõte oli kinnisvaraarenduse projektiettevõttele omaselt kahjumis, mis ulatus üle 755 000 euro.

Vaidlus naaberkinnistu omaniku Capital Milliga ei ole siiani lahendust leidnud. Capital Mill on süüdistanud Porto Franco omanikku müügiplaanide luhtumises, sest pikalt tühjana seisva vundamendiaugu kõrval on raske sellise vaatega luksuskortereid müüa.

Loe täispikka uudist Aldo Daponi lahkumisest SIIT.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474