Kogenud juht lahkus Porto Francost

Porto Franco
Vaade Porto Franco ehitusplatsil seisvale ekskavaatorile 21. juunil 2017.

Pikalt hiiglasliku kaubandus- ja ärikeskuse ehitustööde algust oodanud Porto Franco juhatuse liige Aldo Dapon lahkus juulis ametist.

Äriregistri andmetel lahkus Dapon Porto Franco juhatusest 11. juulil. Selleks ajaks oli ta ametis olnud pisut alla kahe aasta, kirjutas Äripäev.

Porto Franco nõukogu liige Lembit Lump ütles, et Aldo Daponil sai töölepingu tähtaeg läbi ja seda ei pikendatud. „Kui Aldo Dapon ei taha jätkata, ei saa teda selleks sundida. Leping sai täis ja vastastikust tungi polnud, et peaks lepingut pikendama ja siis lõppeski ära,“ täpsustas Lump.

„Kahju muidugi, peame selle olukorra nüüd kuidagi lahendama,“ lisas ta.

Suurarendust juhib praegu Hillar Tederi poeg Rauno Teder, teisi juhatuse liikmeid ei ole.

Porto Franco kaubandus- ja ärikeskuse üldpinnaks on umbes 150 000 m² ja ehitus läheb maksma ligikaudu 160 miljonit eurot.

Porto Franco bilansimaht oli 2016. aasta lõpus 55,9 miljonit eurot. Selle juures oli üleval rida lühiajalisi laene omanike ja juhtkonnaga seotud ettevõtetele - Deltamax Groupile 2,2 mln eurot, Ekspert Kapitalile 1,9 miljonit eurot, Vunderbuilt SA-le 1,5 mln eurot, Retail Real Estatele 0,3 mln eurot ja Amalfile 2 mln eurot. Ettevõte oli kinnisvaraarenduse projektiettevõttele omaselt kahjumis, mis ulatus üle 755 000 euro.

Vaidlus naaberkinnistu omaniku Capital Milliga ei ole siiani lahendust leidnud. Capital Mill on süüdistanud Porto Franco omanikku müügiplaanide luhtumises, sest pikalt tühjana seisva vundamendiaugu kõrval on raske sellise vaatega luksuskortereid müüa.

Loe täispikka uudist Aldo Daponi lahkumisest SIIT.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised