9. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ministeerium tellis Riigi Kinnisvara analüüsi

Foto: Pixabay
Rahandusministeerium soovib PricewaterhouseCoopersilt tellitud Riigi Kinnisvara ASi (RKAS) tegevusvormi analüüsiga välja selgitada, milline juriidiline vorm kinnisvaraettevõttele sobib.

„Riigile vajaliku kinnisvara rajamine ja haldamine on oluline teema, kuid rahaliselt kaasneb sellega väga suur kulu. Seetõttu on vajalik ja otstarbekas, et kinnisvarahaldamine on keskselt koordineeritud,“ kommenteeris riigihalduse minister Jaak Aab pressiteate vahendusel. „Kuigi avalikkuses on tõstatatud mitmeid probleeme RKASi tegevuses, on ministeeriumil juba eelnevalt olnud soov analüüsida, kas ja milliseid muudatusi võiks riigiettevõttes teha, et muuta asutuse tegevus efektiivsemaks ja kasutajasõbralikumaks.“

Sealhulgas selgitatakse nüüd välja, kas RKASile seatud ootused on äriühingu vormis täidetavad ning kas nende ülesannete täitmisel esineb õiguslikke takistusi või huvide konflikte. Analüüs peab sisaldama ka ettepanekuid võimalikeks ümberkorraldusteks.

Riigihankel nelja pakkuja seas edukaimaks osutunud AS PricewaterhouseCoopers Advisors (PwC) kogus pakkumuste hindamisel kõige rohkem väärtuspunkte. Töö eest soovib PwC saada 23 760 eurot.

RKASi võimaliku restruktureerimise otstarbekuse analüüs valmib 2017. aasta lõpuks.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474