9. august 2017

Ministeerium tellis Riigi Kinnisvara analüüsi

Autor: Pixabay

Rahandusministeerium soovib PricewaterhouseCoopersilt tellitud Riigi Kinnisvara ASi (RKAS) tegevusvormi analüüsiga välja selgitada, milline juriidiline vorm kinnisvaraettevõttele sobib.

„Riigile vajaliku kinnisvara rajamine ja haldamine on oluline teema, kuid rahaliselt kaasneb sellega väga suur kulu. Seetõttu on vajalik ja otstarbekas, et kinnisvarahaldamine on keskselt koordineeritud,“ kommenteeris riigihalduse minister Jaak Aab pressiteate vahendusel. „Kuigi avalikkuses on tõstatatud mitmeid probleeme RKASi tegevuses, on ministeeriumil juba eelnevalt olnud soov analüüsida, kas ja milliseid muudatusi võiks riigiettevõttes teha, et muuta asutuse tegevus efektiivsemaks ja kasutajasõbralikumaks.“

Sealhulgas selgitatakse nüüd välja, kas RKASile seatud ootused on äriühingu vormis täidetavad ning kas nende ülesannete täitmisel esineb õiguslikke takistusi või huvide konflikte. Analüüs peab sisaldama ka ettepanekuid võimalikeks ümberkorraldusteks.

Riigihankel nelja pakkuja seas edukaimaks osutunud AS PricewaterhouseCoopers Advisors (PwC) kogus pakkumuste hindamisel kõige rohkem väärtuspunkte. Töö eest soovib PwC saada 23 760 eurot.

RKASi võimaliku restruktureerimise otstarbekuse analüüs valmib 2017. aasta lõpuks.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806