Autor: Tõnu Toompark • 15. august 2017

Statistika: Tallinna korterite arv ja hinnad ikka tõusul

Kortermaja Tallinnas Õismäel
Autor: kinnisvarauudised.ee
Tallinna kortertehingute arv oli 2017 teises kvartalis maa-ameti andmetel 2293. Aastaga suurenes tehingute arv tagasihoidliku 1,4% võrra.

Tehingute sisusse süüvides näeme, et väga stabiilsena püsib tehingute arv korteritega, mille esmakasutusaasta jääb 2010. aastast varasemaks. Turu kasv suureneb peaasjalikult uute korterite arvelt ja nende korterite arvelt, millel esmakasutusaasta puudub. Viimased on valdavalt uued eluruumid, mille arendaja ei ole veel jõudnud kasutusluba hankida.

Korterite hinnad kerkivad üsna stabiilselt. Tallinna 2017 teise kvartali korteritehingute keskmine hind oli 1678 €/m². Aastaga on tehingute keskmine hind kasvanud 6,3%.

Hinnatõusu juures tasub aga tähelepanu pöörata just uute korterite proportsiooni suurenemisele. See kergitab keskmist tehingute hinda rohkem, kui kasvab kinnisvara väärtus. Vaadates hindade muutust korterite esmakasutusaasta alusel võime öelda, et korterite väärtus kerkib aasta baasil 3-6%. Seda võib suure palgatõusu tingimustes pidada mõõdukaks kinnisvara kallinemiseks.

 

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474