22. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uusarendused pressisid Mustamäe hindu üles

Martin Vahter
Foto: Eiko Kink
Tallinnas Mustamäe linnaosas tõusis korteri keskmine ruutmeetri hind 2017. aasta augustis 1600 euroni, mis on 15,5 protsenti rohkem kui mullu samal ajal.

Hinnahüppe taga on keskmisest suuremad uusarendused Hõbemetsa, Pöörise, Mäepealse, Kuklase ja Kadaka Kaksikud, avaldas 1Partner Kinnisvara. “Mustamäe areng oli seni ühtlane, kuid just viimasel aastal toimus ehitusmahtudes hüpe ning see ning see mõjutas ka statistilist keskmist,” kommenteeris 1Partner Kinnisvara tegevdirektor Martin Vahter.

“Mustamäe maine on paranenud ja sinna kolivad nooremad inimesed, kes ostavad uuemaid ja kallimaid kortereid. Kuvandit tõstab nii Tehnikaülikool koos oma infrastruktuuriga kui end piirkonda sisse seadnud tehnoloogiasektori ettevõtted nagu näiteks pakiroboteid loov Starship Technologies,” lisas Vahter.

Mustamäe vanem kahetoaline korter maksab endiselt 1400-1500 eurot ruutmeeter, mis ei ole muutunud. Uute hind on aga 1800-2000 ja see viib keskmise üles.

Senises staar-linnaosas Põhja-Tallinnas on korterite ruutmeetrihinnad viimase aasta jooksul langenud, sest piirkond ei ole paljudele ostjatele enam jõukohane. Järjest rohkem tehakse tehinguid odavamas Kopli küljes.

1Partner Kinnisvara arvutab Maa-ameti statistika põhjal 1Partner indeksit, mis kasvas aastaga 202-lt punktilt 214 punktile. See näitab, et keskmiselt kallines kinnisvara Tallinnas aastaga 5,9 protsenti. Statistika kohaselt on Tallinna kalleim piirkond endiselt kesklinn, kus korteri ruutmeeter maksis 2017. aasta augustis 2119 eurot.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474