24 august 2017

Äike ründas majas laadinud elektriautot

Elektriautod Tesla Model S P85D Tallinna sadamas.  Foto: Äripäev

Äikesest tingitud ülepinge tõttu hoones läbi põlenud elektrijuhtmed rikkusid laadimisel oleva elektriauto.

Lisaks koduelektroonikale ja kütteseadmetele võib äike kahjustada laadimisel olevaid elektriautosid, hoiatas PZU Kindlustus (PZU).

PZU registreeris äsja elektriautol äikese tekitatud kahjujuhtumi. „Kahjuteate järgi tekkis hoones äikese tõttu ülepinge, mille tagajärjel põlesid läbi hoone elektrijuhtmed. Elektriauto Nissan Leaf laadimispistik oli äikese ajal maja vooluvõrgus ning äikese ajal tekkinud rike lõpetas laadimise,” rääkis PZU kahjukäsitluse osakonna juht Urmas Saar. “Kahju suurus on selgitamisel ning käsitleme juhtumit kaskokindlustuse kahjuna. Hoonele tekkinud kahju hüvitab kehtiv kodukindlustus.“

Nii nagu sülearvutite, telefonide ja teiste laetavate seadmete puhul, samuti muude elektroonikaseadmete juures tasub meeles pidada, et mõistlik on need äikese lähenedes vooluvõrgust eraldada. Peamiselt tekitab äike kahju koduelektroonikale ning elektriga töötavatele kütteseadmetele nagu näiteks soojuspumpadele. Äikesest tekkivaid kahjusid saab vähendada rikkevoolukaitsega.

Jaga lugu:
KINNISVARA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kinnisvarauudised igal nädalal enda postkasti.

Kinnisvara.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo Habakuk
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806