1. oktoober 2017

Rahavoo investorid trügivad kinnisvara&shyarendusse

Selveri ehitus aadressil Pärnu mnt 554
Autor: kinnisvarauudised.ee
Varem vaid valmis ja välja üüritud ärihooneid soetandu rahavoo investorid on hakanud ostma alles arendusjärgus kinnisvara, mis võib kinnisvaraturu kiirelt kreeni viia, kirjutas ERI Kinnisvara tegevjuht Andres Teder Äripäevas.

Kinnisvarasektor on praegu veel üsna kontrollitav ja kohalik turg suudab ennast ise reguleerida. Elukondliku kinnisvara turul toimus väike hinnakorrigeerimine mõni aasta tagasi ja praegu käib lao-ja tootmispindade pakkumise korrigeerimine.

Suuremad riskid on ärikinnisvara sektorites, nt büroopindade turul, kuhu voolab rohkelt mitmesuguste fondide vara raha. Fondid otsivad endale ükskõik mil viisil võimalust raha investeerida ja see sunnib ostma suurema riskiastmega vara. Ja kuna valmis rahavoo objekte napib, on rahavoo investorid hakanud suunama pilke arendussektorisse ning võivad selle tasakaalust välja viia.

Kuigi kinnisvaraturg tundub olevat üldiselt tasakaalus, peab arvestama, et turg ei ole kaitstud väliste globaalsete muutuste vastu. Hea investeering peaks samas vastu pidama ka ajutisele rahavoo muutusele või intressitõusule.

Loe täispikkuses SIIT.

Andres Teder on kutseline hindaja, Eesti Kinnisvara Hindajate Ühingu juhatuse liige.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474