1. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rahavoo investorid trügivad kinnisvara&shyarendusse

Selveri ehitus aadressil Pärnu mnt 554
Foto: kinnisvarauudised.ee
Varem vaid valmis ja välja üüritud ärihooneid soetandu rahavoo investorid on hakanud ostma alles arendusjärgus kinnisvara, mis võib kinnisvaraturu kiirelt kreeni viia, kirjutas ERI Kinnisvara tegevjuht Andres Teder Äripäevas.

Kinnisvarasektor on praegu veel üsna kontrollitav ja kohalik turg suudab ennast ise reguleerida. Elukondliku kinnisvara turul toimus väike hinnakorrigeerimine mõni aasta tagasi ja praegu käib lao-ja tootmispindade pakkumise korrigeerimine.

Suuremad riskid on ärikinnisvara sektorites, nt büroopindade turul, kuhu voolab rohkelt mitmesuguste fondide vara raha. Fondid otsivad endale ükskõik mil viisil võimalust raha investeerida ja see sunnib ostma suurema riskiastmega vara. Ja kuna valmis rahavoo objekte napib, on rahavoo investorid hakanud suunama pilke arendussektorisse ning võivad selle tasakaalust välja viia.

Kuigi kinnisvaraturg tundub olevat üldiselt tasakaalus, peab arvestama, et turg ei ole kaitstud väliste globaalsete muutuste vastu. Hea investeering peaks samas vastu pidama ka ajutisele rahavoo muutusele või intressitõusule.

Loe täispikkuses SIIT.

Andres Teder on kutseline hindaja, Eesti Kinnisvara Hindajate Ühingu juhatuse liige.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474