9 oktoober 2017

Veskimöldre sai teed ja trassid valmis

Veljo Kuusk  Foto: Brave Capital

Tallinna külje all valmisid avaliku- ja erasektori koostöös Veskimöldre elukeskkonna teed ja trassid, millele kulus 7,5 miljonit eurot.

Brave Capitali tütarettevõte BC Arenduse OÜ investeeris suurprojekti 10 miljonit eurot, millest 7,5 miljonit kulus taristule, avaldas kinnisvaraarendaja.

“Selge eesmärk oli Veskimöldre teise etapi 70 ha suurune ala kõik korraga valmis ehitada, mitte arendada suurt piirkonda jupi kaupa. Keegi ei taha elada pideval infrastruktuuri ehituse tannermaal ja sellisel viisil saime disainida täisväärtusliku ja tervikliku elukeskkonna,“ selgitas Brave Capital juhatuse esimees Veljo Kuusk. Suuremahulist projekti oli üksjagu keeruline ellu viia, kuna ühtsesse ajakavasse tuli siduda vald, maanteeamet, energia jaotusvõrk ja kogu infrastruktuuri rajamine, lisas Kuusk.

Tööde käigus ehitati välja 8 kilomeetrit veetorustikke, 7 kilomeetrit reoveekanalisatsiooni, pea 10 kilomeetrit gaasitorustikke, 15 kilomeetrit tänavavalgustust ja ligi 60 000 kuupmeetrit kahekordse asfaltkattega teid.

Peatöövõtja MSM OÜ juht Martin Pihlamägi tõdes, et mastaabilt oli tegu ühe suurema projektiga, mida ettevõte on teinud. Tööd tuli valmis saada üheksa kuuga ja selleks kaasati protsessi üle 100 inimese.

„Olles õppinud eelmise ehitusbuumi pööraselt kallitest vigadest, oleme pidanud väga oluliseks, et igal vähegi suuremal planeeringul oleks võimekas arendaja. Kõik ei sõltu küll alati meist, kuid saame olla omalt poolt asjalikud partnerid ja toetada asjade õiges suunas liikumist. Täna saame öelda, et pingutused on läinud asja ette ning saame rääkida kaasaegsest ja terviklikust elukeskkonnast,“ kommenteeris Saue valla vanem Andres Laisk.

Veskimöldre on Eesti suurim era- ja avaliku sektori koostöös valminud elukeskkonnaarendus, mille laienemine lisas 166 kinnistut ja 127 ridaelamuboksi. Koostöös vallaga ehitatakse Veskimöldresse uus kool ja lasteaed. Eelmise aasta lõpus avas maanteeamet Laagri möödasõidu, mis parandas oluliselt elupiirkonna senist ühendust Tallinna kesklinnaga.

Jaga lugu:
KINNISVARA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kinnisvarauudised igal nädalal enda postkasti.

Kinnisvara.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhituse ja kinnisvara konverentside korraldajaTel: 58 552 554
Kristi Kool
Kristi KoolKinnisvarauudised.ee toimetajaTel: 53 003 098
Rivo Habakuk
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806