18. oktoober 2017

Mis kerkib Süda tn ja Pärnu mnt nurgale?

Tulevase Das Hausi asukoht 2017 augustis.
Autor: kinnisvarauudised.ee
Metalltaraga piiratud platsil, kus sel suvel kasvas isetahtsi rõõmus kollane päevalill, läheb peagi lahti ehitus ning kerkib neljast hoonest koosnev luksuspiirkond.

Novira Capital asub Tallinnas Süda tänava ja Pärnu mnt vahelisel alal ehitama neljast hoonest koosnevat mahukat elamukvartalit, kuhu on kavandatud 140 eksklusiivset korterit, apartement-hotell, restoran ja kaubanduspinnad, teatas kinnisvaraarendaja.

Novira Capitali juhtivpartneri Arle Mölder sõnul muutub pikka aega räämas ja tühjana seisnud ala südalinnas väärikaks kvartaliks, kus neli arhitektuurselt eristuvat hoonet moodustavad tervikliku ansambli. “Das Haus elamukvartalist saab Tallinna südalinna parim aadress nii arhitektuurilt kui teostuselt,” kommenteeris Mölder ja lisas, et ehitus algab selle aasta lõpus ning valmib 2020. aasta alguseks.

Das Haus nime kandev arendus laiub neljal kinnistul, mille kogusuurus on ligi 4900 ruutmeetrit. Elamute ehituse käigus kavandatakse korrastada ka hõlmikpuu pargina tuntud roheala ning rajatakse avalik ala pargi ning elamu vahele. Samuti näeb projekt ette, et osaliselt eksponeerituks jääb kaevetööde käigus avastatud keskaegne akvedukt.

Elamukvartalisse tuleb seejuures ligi 10 000 ruutmetri jagu 1-5toalisi kortereid, millest paljud on avarate rõdude ja terrassidega. Lisaks on planeeritud kvartalisse apartement-hotell, kohvik-restoran ning esimese korruse kaubanduspinnad. Parkimine on lahendatud kahekorruselises maa-aluseses garaažis.

Das Haus elamukvartali hooned ehitatakse kruntidele aadressil Pärnu mnt 31/33/35 ja Süda 4. Hoonestuse välisarhitektuuri teostab Indrek Allmann arhitektuuribüroost Pluss ning sisearhitektuuri Meelis Press.

Novira Capital tegeleb suuremahuliste kinnisvaraprojektide finantseerimise ja arendamisega Tallinnas. Varem on valminud näiteks elamukvartal Kalamajas ning Novira Plaza nimeline kõrghoone Tallinna südames aadressil Tartu mnt 25.

Allpool 3D galerii Das Hausi hoonetest, ruumidest ja vaadetest.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474