27. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Üürnikel üha sagedamini makseraskusi

Lembit Tedder
Foto: Kristjan Kotkas, Advokaadibüroo COBALT vandeadvokaat
Viimast aastat iseloomustab headele makromajanduslikele näitajatele vaatamata üürnike makseraskuste sagenemine. Advokaat Lembit Tedder räägib seetõttu Ärikinnisvara halduse konverentsil, kuidas kinnisvaraomanikud ja haldajad saavad suure üürivõla tekkimist ennetada.

Lembit Tedder tegutseb advokaadibüroos COBALT alates 2011. aastast ning tema peamised tegevusvaldkonnad on eraõiguslike vaidluste lahendamine, pankroti- ja täitemenetlusalane nõustamine ning esindamine majanduskuritegevusalastes kriminaalasjades.

Lembit omab laialdast kogemust üüri- ning ehitusvaidlustes. Oma ettekandes käsitleb ta põgusalt vahendeid ja viise, kuidas üürileandja saab ennetada ja lahendada rahalisi vaidlusi üürnikega. Samuti seda, mida tuleks oma õiguste kaitsmisel ja mh karistusõiguslikust aspektist arvesse võtta.

Viimase aasta praktika näitab, et üürnikel on üha enam makseraskusi. Seetõttu on üürileandjatel otstarbekas hoida üürnike maksekäitumisel üha hoolikamalt silma peal ja tegutseda ennetavalt, mitte alles pärast suure üürivõla tekkimist.

Vaata 2017. aasta Ärikinnisvara halduse konverentsi kava SIIT.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474