10. november 2017

Arendajad optimeerivad kortereid

Üheks optimeeritud maja näiteks on SpaceCube, kus praegune arendaja eemaldas projektist kõik varasemad kallid detailid.
Autor: kinnisvarauudised.ee
Optimeeritud planeeringuga väikekorterid on uusarenduste turul üha atraktiivsem kaup, kuna nende hinnad on ligilähedased vanade renoveeritud elamispindadega, avaldas Pindi Kinnisvara.

Pindi Kinnisvara müügipartner Peep Sooman sõnas, et ehkki väikekorteri definitsioon ei ole üheselt paigas, on üldjuhul tegemist kuni 35 m² suuruse kahetoalise, ca 50 m² suuruse kolmetoalise ja alla 70 m² suuruse neljatoalise elamispinnaga.

Sooman selgitas, et tegemist on Põhjamaadest Eestisse levinud arhitektuurikultuuri edasiarenguga, kus projekteerimise käigus optimeeritakse tubade suurusi, kaotatakse kasutud nurgatagused ja juba eos kaasatakse ka sisearhitekt vältimaks ebameeldivusi mööbli paigutamisel.

„Meie arvutuste kohaselt annab kolmetoaliste korterite puhul ainuüksi küttesüsteemi seintelt põrandasse viimine kuni 5 m² kasulikku põrandapinda juurde. Kui toad on hästi paigutatud ja nn mõttetud nurgad ära kaotatud, on 50 m² suuruse uue eluruumi tarbimisväärtus igas mõttes võrdne nõukogudeaegse 60 m² suuruse korteriga,” ütles Sooman.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474