20. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uusarendused kasvatavad riigi tulu

Hiljuti pani Riigi Kinnisvara nurgakivi IT-agentuuri hoonele
Foto: Riigi Kinnisvara
Riigi Kinnisvara teenis 2017. aasta esimese üheksa kuuga 77,1 miljonit eurot müügitulu, millesse panustasid jõudsalt uusarendused, nt Eesti Rahva Muuseumi hoone ja Terviseameti uus hoone.

Müügitulu kasvas eelmise aasta sama ajaga võrreldes 29%. Puhaskasumiks kujunes üheksa kuu arvestuses 11,1 miljonit eurot.

Tasub välja tuua, et Riigi Kinnisvara investeeris kinnisvaraarendusse ligikaudu 53,6 miljonit eurot ehk 47% enam, kui 2016. aasta sama ajaga. Suurimateks investeeringuteks olid uue Tallinna vangla ehitus maksumusega 33,2 miljonit eurot ning uue Tallinna kohtumaja ehitus maksumusega 9,9 miljonit eurot. Kinnisvarainvesteeringute kasvule aitas kaasa kevadel läbi viidud 48,5 miljoni eurose mahuga võlakirjaemissioon.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474