Tõnu Toompark • 12 detsember 2017

Statistika: tööjõuturu hea seis vähendab eluasemelaenude kahjusust

Laenumaksete pärast ei ole vaja häbeneda.  Foto: Pixabay

Hilinevate eluasemelaenude maht väheneb jätkuvalt. See on üks neist põhjustest, miks laenuandjad suhtuvad koduostjatesse suhteliselt positiivselt. Halbade ehk üle 60 päeva viivituses olevate eluasemelaenude maht kahaneb nii eurodes mõõdetuna kui ka protsendina laenuportfelli suhtes.

2017 kolmanda kvartali lõpu seisuga hilines üle 60 päeva eluasemelaene 32 mln euro väärtuses. Veel aasta tagasi oli vastav näitaja 38 mln eurot. Suhtena eluasemelaenude portfelli oli üle 60 päeva viivituses olevate eluasemelaenude osakaal tänavu 0,5%, aasta tagasi 0,6%.

Sellised positiivsed trendid on suuresti seotud tööjõuturu hea olukorraga. Kõrge tööhõive määr ja kasvavad palgad võimaldavad võetud laene teenindada. Seejuures tasub ka tähele panna, et nii lühema perioodi võrra viivituses olevate laenude maht kui ka kahjususe määr vähenevad. See tähendab, et laenuturul ei ole pikaajaliste võlgnevuste kasvu lähiajal oodata.

Jaga lugu:
KINNISVARA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kinnisvarauudised igal nädalal enda postkasti.

Kinnisvara.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhituse ja kinnisvara konverentside korraldajaTel: 58 552 554
Kristi Kool
Kristi KoolKinnisvarauudised.ee toimetajaTel: 53 003 098
Rivo Habakuk
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806