Statistika: tööjõuturu hea seis vähendab eluasemelaenude kahjusust

Laenumaksete pärast ei ole vaja häbeneda.
Laenumaksete pärast ei ole vaja häbeneda.

Hilinevate eluasemelaenude maht väheneb jätkuvalt. See on üks neist põhjustest, miks laenuandjad suhtuvad koduostjatesse suhteliselt positiivselt. Halbade ehk üle 60 päeva viivituses olevate eluasemelaenude maht kahaneb nii eurodes mõõdetuna kui ka protsendina laenuportfelli suhtes.

2017 kolmanda kvartali lõpu seisuga hilines üle 60 päeva eluasemelaene 32 mln euro väärtuses. Veel aasta tagasi oli vastav näitaja 38 mln eurot. Suhtena eluasemelaenude portfelli oli üle 60 päeva viivituses olevate eluasemelaenude osakaal tänavu 0,5%, aasta tagasi 0,6%.

Sellised positiivsed trendid on suuresti seotud tööjõuturu hea olukorraga. Kõrge tööhõive määr ja kasvavad palgad võimaldavad võetud laene teenindada. Seejuures tasub ka tähele panna, et nii lühema perioodi võrra viivituses olevate laenude maht kui ka kahjususe määr vähenevad. See tähendab, et laenuturul ei ole pikaajaliste võlgnevuste kasvu lähiajal oodata.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised