15. detsember 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uus kiirkoolitus kinnisvarakahju vältimiseks

Kohtueksperdina vaidlusi lahendav vara hindaja Karin Lapp räägib jaanuaris toimuval kinnisvarauudised.ee veebiseminaril, kuidas kinnisvara eksperthinnangutest kriitilise tähtsusega infot üles leida.

Eksperthinnang, mida rahvakeeli nimetatakse endiselt hindamisaktiks, koosneb paljudest standardiga ette nähtud osadest. Koolitus annab ülevaate sellest, kuidas kinnisvarahindaja riskikohtadele tähelepanu juhib ja aitab hindajate kasutatavast erialakeelest aru saada.

Vara hindaja, Maa-ameti litsentseeritud maa hindaja ja riiklikult tunnustatud ekspert Karin Lapp töötab 2017. aastal asutatud üleriigilises kinnisvarabüroos Lahe Kinnisvara Viljandi piirkonna juhina. Varem on ta hindaja ametit pidanud Domus Kinnisvaras ja Arco Varas.

Karin on pikaaegse ning mitmekülgse hindamiskogemusega, Eesti Kinnisvara Hindajate Ühingu juhatuse liige ja üks kümnest Eesti kohtueksperdist, kes vaidluste puhul kinnisvara väärtuse kohta oma seisukoha annab.

Registreeri end SIIT!

Võõrad terminid, isegi kui need kannavad karmi sisu, tunduvad tavalistele kinnisvaraomanikele, kinnisvara ostjatele ja ka väikeinvestoritele paljulubavatena. Näiteks, kui kinnisvara ei vasta kaasaegsetele nõudmistele või tehingu rahastaja ootustele või on ette näha, et vara ei suudeta mõistliku aja jooksul müüa, on hindaja reeglina selle eksperthinnangus ühel või teisel moel välja toonud.

Paraku näitab elu, et kinnisvaraga seotud otsuste tegemisel jäetakse oluline info sageli tähelepanuta.

Püüame veebiseminaril vastata küsimusele, kuidas leida eksperthinnangust üles just seda kriitilise tähtsusega infot, mille kahe silma vahele jätmine võib hiljem osutuda saatuslikuks, tuua kaasa suurt majanduslikku kahju ning varalisi vaidlusi.

Veebiseminar annab vajalikku teavet nii kinnisvaraomanikele, kinnisvara ostjatele, müüjatele kui ka rahastajatele, sh ühisrahastuses oma sääste paigutavatele inimestele. Kasulikku infot saavad ka kõik need, kes plaanivad kinnisvara arendada või on üht-teist juba ette võtnud ning omal nahal kogenud, kuid soovivad teadmisi täiendada ning kulukaid vigu vältida.

Veebiseminari kestel on võimalik esitada lektorile küsimusi. Ühtlasi on veebiseminar registreerunud osalejatele järelkuulatav nädal aega.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474